Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

35 επιτροπές σε 4 μήνες σκάρωσε η κυβέρνηση

Τη δημιουργία από την κυβέρνηση μίας νέας επιτροπής στο δημόσιο κάθε τέσσερις μέρες, κατήγγειλε χθες στη Βουλή ο Κωστής Χατζηδάκης. Από τον Οκτώβριο 2009 έως σήμερα, όπως ανέφερε σε σχετική ερώτηση ο βουλευτής Β’ Αθήνας της ΝΔ, έχουν συγκροτηθεί ή ανασυγκροτηθεί τουλάχιστον 35 τέτοιες Επιτροπές ή Ομάδες Εργασίας.
Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, οι νέες επιτροπές διαθέτουν αντικείμενο συναφές παλαιότερων που προηγουμένως κατάργησε, σύμφωνα με την καταγγελία, ενώ σε άλλες, απλά αλλάζει η σύνθεσή τους, ώστε να συνεχίσουν, προφανώς, τη λειτουργία τους.
Τα στοιχεία δημοσιεύονται στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης ή αναδεικνύονται από δηλώσεις του πρωθυπουργού και μελών της κυβέρνησης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. «Η συγκρότησή σειράς νέων επιτροπών σε ολόκληρο το φάσμα του Δημόσιου Τομέα», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, «έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προσπάθεια για την επίτευξη στόχων, όπως η μείωση των δημοσίων δαπανών, η ενίσχυση της διαφάνειας στη λειτουργία του Δημοσίου και η εξάλειψη των φαινομένων της επικάλυψης αρμοδιοτήτων και της παράλληλης λειτουργίας πολλών οργάνων για το ίδιο θέμα. Κυρίως, πολύ δύσκολα εναρμονίζεται με τον προεκλογικό θόρυβο που επανειλημμένα είχε προκαλέσει το ΠΑΣΟΚ για το ίδιο θέμα».
Κι όλα αυτά, την ώρα που η κυβέρνηση είχε μιλήσει για δραστικό περιορισμό των Επιτροπών, πράγμα που όπως αποδεικνύεται, δεν τηρείται.
adesmeytos.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ανα μπραβο!Για ξεβρακωστε τους!Και για πειτε μας και ποσα φραγκα παιρνουν απο τις επιτροπες αυτες!