Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

H ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ. Α.Ε στην 1η θέση του πίνακα κατάταξης των προτάσεων, μεταξύ δέκα έξι εταιρειών

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το δεύτερο τοπικό πρόγραμμα «Αειφόρος Ανάπτυξη Αλιευτικών Περιοχών» (γνωστό και ως Leader Αλιείας) του Νομού Χαλκιδικής στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013 συνολικού προϋπολογισμού 7.500.000 € περίπου. Προηγήθηκε η οριστική έγκριση του τοπικού προγράμματος LEADER στο πλαίσιο του άξονα 4 «Εφαρμογή της προσέγγισης Leader» του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» από συνολικού προϋπολογισμού 10.000.000 €.
Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο νομάρχης Χαλκιδικής
Αστέριος Ζωγράφος, ως Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ. Α.Ε, η εξέλιξη αυτή θα δημιουργήσει δυναμική αύξησης της απασχόλησης αλλά και επαγγελματική διέξοδο και προοπτική ζωής ειδικά για τη Νεολαία.
Το πρόγραμμα επιδοτεί σε ποσοστό 60% - 70% αναλόγως τη μορφή του δικαιούχου, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό (τουριστικά καταλύματα, αλιευτικός τουρισμός, καταδυτικός τουρισμός, οικοτουρισμός κλπ), μετατροπή-εκσυγχρονισμό αλιευτικών σκαφών για μη αλιευτική δραστηριότητα, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του οικοτουρισμού, βιοτεχνικές μονάδες αλιευτικών προϊόντων, οικοτεχνία, χειροτεχνία, παραγωγή ειδών παραδοσιακής τέχνης, επιχειρήσεις παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α΄ μεταποίηση κλπ. Image
‘Όπως γίνεται αντιληπτό το εν λόγω πρόγραμμα θα δώσει πνοή και προοπτική στις τοπικές κοινωνίες, θα δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάπτυξης εν μέσω της παγκόσμιας και εθνικής οικονομικής κρίσης και θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για τη βελτίωση των εμπορικών και τουριστικών υποδομών των περιοχών.
Ο κ.Ζωγράφος συγχαίρει και ευχαριστεί όλο το προσωπικό και τα στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρείας Χαλκιδικής (ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ. Α.Ε) που με την επιμέλειά τους και την επιστημονική τους αρτιότητα, επέτυχαν στο να κατακτήσει η ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ. Α.Ε την Πρώτη Θέση (1η) στον πίνακα κατάταξης των προτάσεων, μεταξύ δέκα έξι (16) εταιρειών που υπέβαλλαν αίτηση.

Δικαιούχοι του προγράμματος ορίζονται αλιείς αλλά και μη αλιείς (φυσικά και νομικά πρόσωπα που κατοικούν μόνιμα, ή που έχουν έδρα την περιοχή παρέμβασης). Περιοχές εφαρμογής του προγράμματος ορίζονται: Δ.Δ. Πυργαδικίων, Δ.Δ.Αγίου Νικολάου, Δ.Δ. Αμμουλιανής, Δ.Δ. Ιερισσού, Δ.Δ. Ν. Ρόδων, Δ.Δ. Ολυμπιάδας, Δ.Δ. Ουρανούπολης, Δ.Δ. Συκιάς και το Δ.Δ. Σάρτης.

halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: