Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Αποκαλυπτήρια για PASOKους...

Την μεθοδευμένη "εκπαραθύρωσή" του από την Διοίκηση του ΟΤΕ, το 2002, επί υπουργίας Χρ. Βερελή, κατήγγειλε χθες ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της SIEMENS ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Νίκος Μανασής ο οποίος μάλιστα αναφέρθηκε και σε δημοσίευμα εκείνης της περιόδου που προέβλεπε την απομάκρυνσή του καθώς ο "εκλεκτός" του υπουργού ήταν άλλο πρόσωπο.
Σύμφωνα με τα μέλη της Επιτροπής ο μάρτυρας κατέθεσε ότι ο λόγος που μεθοδεύτηκε η αποπομπή του ήταν ότι μείωσε τον προϋπολογισμό του Οργανισμού για το οικονομικό έτος 2002 στο μισό, από 250 δισ. δραχμές σε 125 δισ., προς όφελος του ΟΤΕανακάλυψε "όργιο" σπατάλης σε παρατημένο υλικό.
Υπονοώντας σαφώς πως ο ουσιαστικός λόγος απομάκρυνσής του ήταν ότι ο ίδιος αποτελούσε μια "παραφωνία" στην κατά τ’ άλλα καλά ενορχηστρωμένη επιχείρηση μεταξύ ΟΤΕ και SIEMENS.
Μάλιστα ο Ν. Μανασής φέρεται να κατέθεσε πως όλοι όσοι καθόρισαν το ύψος του προϋπολογισμού παρέμειναν στη θέση τους σε αντίθεση με εκείνον που πέτυχε τη μείωσή του και τελικά κατόπιν έκτακτης συνέλευσης του Δ.Σ. μεθοδεύτηκε άμεσα η αποπομπή του.
Και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος βρισκόταν στην πρώτη θέση στην αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων, τελικά εξελέγη ο τρίτος, που δεν ήταν άλλος από τον Ελευθέριο Αντωνακόπουλο.
Εν τω μεταξύ - σύμφωνα με ερώτηση του Π. Καμμένου το 1998 και τις σχετικές απαντήσεις από τα αρμόδια υπουργεία - αποκαλύπτεται ότι ο τότε υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ Τ. Μαντέλης χαρακτηρίζει επωφελείς για τον ΟΤΕ τους όρους των συμβάσεων που υπέγραψε με τη SIEMENS, προκαταλαμβάνοντας την απόφαση έρευνας η οποία διεξαγόταν υπό τον Ανακριτή Γ. Ναυπλιώτη, γεγονός για το οποίο ενημερώνει με απάντησή του τον Π. Καμμένο ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Αθ. Γιαννόπουλος.
Αξιοσημείωτο είναι ότι, εκτός από την αντίφαση που διαπιστώνεται μεταξύ των δύο υπουργών της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, η έρευνα Ναυπλιώτη κατέληξε στο αρχείο.
Ταυτόχρονα σύμφωνα με άλλη ερώτηση του Π. Καμμένου προέκυψε ότι πράγματι βρέθηκε 8% του πακέτου του 30% των μετοχών της TELECOM στην COSMOTE, στο όνομα του πρώην υπουργού Εμπορίου του ΠΑΣΟΚ Β. Σαραντίτη.
Έπειτα από επίμονες ερωτήσεις του Δ. Παπαδημούλη ο μάρτυρας παραδέχθηκε πως είχε ζητήσει και είχε συναντήσει στενό συνεργάτη του τότε πρωθυπουργού Κ. Σημίτη"είχα αρχίσει να νιώθω κάπως περίεργα μέσα και γύρω από τον ΟΤΕ".
Η Επιτροπή συνεχίζει αύριο με την κατάθεση του Ελ. Αντωνακόπουλου, ενώ ο
αφού προηγουμένως σε έλεγχο που διενέργησε στις αποθήκες του Οργανισμού προκειμένου να "αλιεύσει" τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με το αν θα παρέμενε στη διοίκηση του Οργανισμού, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε Δ. Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την κλήτευση του Γεωργίου Τσουγκράνη, κουμπάρου του Τάσου Μαντέλη και κάτοχο του λογαριασμού ROCO.
ΜΑΡΙΑ ΛΕΒΕΝΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: