Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Σε λίγες ημέρες ο Ελληνισμός θα εορτάσει την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821. Την ημέρα αυτή όλοι ανατρέχουμε στο παρελθόν για ν’ αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς προγόνους μας, οι οποίοι μέσα από τα δεσμά της σκλαβιάς διατήρησαν άσβεστη, δια μέσου των αιώνων, με τον αγώνα τους, τη φλόγα του Έθνους.

Τιμούμε τους ήρωες του 1821, που έκαναν πράξη το όνειρο και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενεών, εξασφαλίζοντας σε μας, μεταξύ άλλων και τα δύο υπέρτατα αγαθά: την ανεξαρτησία μας ως Έθνους και την ελευθερία μας ως Λαού.
Στο πλαίσιο αυτό η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής προγραμμάτισε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην έδρα της, τον Πολύγυρο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Ώρα 10:30 Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου. Θα χοροστατήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Κασσανδρείας και Πολυγύρου κ.Νικόδημος. Θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κ. Ευανθία Μακρή, εκπαιδευτικό 1ου Γυμνασίου Πολυγύρου.
Ώρα 11:15 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων.
Ώρα 11:30 Παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας.
Δεξίωση του Νομάρχη στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Στις εκδηλώσεις την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο κ. Ανδρέας Ανδρεόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.
Την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010 από τις 9:00 σ’ όλα τα σχολεία της πόλης θα πραγματοποιηθούν πανηγυρικοί εορτασμοί με διάφορες εκδηλώσεις και ομιλίες.
Στις 11:00 μαθητές με επικεφαλής δασκάλους και καθηγητές θα αποτίσουν φόρο τιμής στο Μνημείο των Ηρώων και θα καταθέσουν στεφάνια.
Ο Νομάρχης Αστέριος Ζωγράφος καλεί όλους τους κατοίκους του Νομού να πλαισιώσουν τις κατά τόπους εκδηλώσεις για την εθνική παλιγγενεσία και ως ένδειξη ελάχιστης τιμής κι ευγνωμοσύνης σ’ εκείνους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα, να υψωθεί η Σημαία μας σε κάθε σπίτι την ημέρα της επετείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: