Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Επίσκεψη Μαγκριώτη σε πληγείσες περιοχές στη Χαλκιδική

Την πρόοδο των έργων αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν σε περιοχές της Χαλκιδικής από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα, αξιολόγησαν σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης και η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μαρία Λιονή.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε το Στρατώνι του Δήμου Σταγείρων-Ακάνθου και το Γομάτι του Δήμου Μεγάλης Παναγίας. Ο κ. Μαγκριώτης, επισήμανε ότι η αρμόδια υπηρεσία έχει ολοκληρώσει την καταγραφή των ζημιών σε επαγγελματικές στέγες και κατοικίες, προσθέτοντας ότι τα συναρμόδια υπουργεία είναι σε ετοιμότητα να προχωρήσουν στην καταβολή των αποζημιώσεων, μόλις ολοκληρωθεί η πιστοποίηση των αναφερόμενων καταστροφών.

Όσον αφορά στις καταστροφές που υπέστη το οδικό δίκτυο Ολυμπιάδος-Στρατωνίου, ο υφυπουργός γνωστοποίησε ότι κλιμάκιο μηχανικών και γεωλόγων της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε. επισκέφθηκε χθες την περιοχή, κατέγραψε τις ζημιές και διατύπωσε συγκεκριμένες προτάσεις για τη σύνταξη μελέτης αποκατάστασης.

«Στόχος όλων των ανωτέρω είναι η επιτάχυνση της αποκατάστασης των ζημιών, ώστε η περιοχή να είναι σε ετοιμότητα για την υποδοχή των τουριστών εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου», είπε ο κ.Μαγκριώτης.

Σε ευρεία σύσκεψη που ακολούθησε στη Νομαρχία Χαλκιδικής με συμμετοχή όλων των τοπικών παραγόντων (βουλευτών, δημάρχων, Νομάρχη, φορέων), ο υφυπουργός ανακοίνωσε την διοργάνωση ημερίδας, αμέσως μετά το Πάσχα, για τον προσδιορισμό προτεραιοτήτων, σχετικά με το οδικό δίκτυο, τη διαχείριση των υδάτων αλλά και των στερεών και υγρών αποβλήτων του Ν. Χαλκιδικής.

Στη συνέχεια το κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε την περιοχή της κατολίσθησης στον οδικό άξονα Μουδανιών-Καλλιθέας, του Δήμου Κασσάνδρας. Ο κ. Μαγκριώτης ενημέρωσε τους δημάρχους της περιοχής ότι ο υπουργός ΥΠΜΕΔΙ, Δημήτρης Ρέππας έχει υπογράψει την απόφαση για την παραχώρηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κονδυλίου ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, για τη χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία έχει ολοκληρώσει την μελέτη, την επόμενη εβδομάδα θα δημοπρατήσει το έργο. Όπως έγινε γνωστό, οι εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν στα μέσα Μαΐου, ενώ είναι πολύ πιθανό η μια πλευρά του οδικού άξονα να δοθεί σε χρήση και πριν το Πάσχα.

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: