Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

ΟΙ "ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ" ΘΥΣΙΕΣ

Ο Φίλιππος Πετσάλνικος στο Mega: «Πρέπει να βγούμε από το αδιέξοδο με δικές μας θυσίες». Ο άνθρωπος που με σπαραγμό ψυχής «αφαίρεσε» 10% από τις βουλευτικές αποζημιώσεις. Όταν όλοι οι υπόλοιποι πληρώνουμε πολλά περισσότερα. «Και οι υπάλληλοι της Βουλής ΘΑ πρέπει να συμμετάσχουν», είπε επίσης ο πρόεδρος της Βουλής. Όταν αύριο με την ανακοίνωση του νέου φορολογικού, θα μάθουμε ότι θα φορολογηθεί και ο αέρας που αναπνέουμε. Μίλησε επίσης για εθνική ομοψυχία στην πληρωμή του χρέους. Από μόνος του. Δηλαδή. Αυτή τη στιγμή η χώρα είναι σε άθλια οικονομική κατάσταση εξαιτίας των πολιτικών. Και μεις, σύμφωνα με τον κ. Πετσάλνικο, θέλουμε να πληρώσουμε.
Αυθορμήτως να δημιουργήσουμε ένα Ταμείο στήριξης για την Ελλάδα. Πάμε καλά; Θα δημιουργηθεί Ταμείο για να φάνε κι αυτά τα λεφτά;
Εδώ γίνεται ένας τηλεμαραθώνιος για πυροπαθείς π.χ. και τα χρήματα στην πορεία σπάνε σε 100 κομμάτια. Προφανώς, ο αξιότιμος κ. πρόεδρος της Βουλής απευθύνεται σε κάφρους. Ή μάλλον ρίχνει ιδέα για καφρόνι. Να πληρώσουμε φόρους και με τα υπόλοιπα να δημιουργήσουμε Ταμείο Στήριξης. Για να μπορούν οι πολιτικοί να συνεχίσουν το φαγοπότι τους. Προφανώς ο πρόεδρος αλλά και όλοι οι συνάδελφοί του, δεν έχουν καταλάβει ότι έρχεται τσουνάμι. Ως τώρα, είναι λίγο φλου.
Δεν έχουν ανακοινωθεί τελικά μέτρα. Ναι μεν αλλά, αποδείξεις, μετά αλλάζουν τα ποσά των αποδείξεων, θα πληρώνουν νοίκι για τα σπίτια τους οι ιδιοκτήτες, δεν θα παίρνουμε επίδομα διακοπών για να μπορούν να το παίρνουν οι βουλευτές… Ως τώρα ακούει διάφορα και ελπίζει. Ότι κάτι από αυτά δεν θα συμβεί.
Όταν όμως ανακοινωθούν επισήμως, πιστεύει ο κ. Πετσάλνικος ότι θα τρέξουμε για την ίδρυση του Ταμείου Στήριξης; Λυπάμαι, αλλά όσα είπε στο Mega έδειξαν πως δεν έχει καταλάβει τίποτα. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Δεν είναι καθόλου απλά.
Δεν θα πληρώσω εγώ για να βλέπω δίπλα μου τον κλέφτη με τα κλοπιμαία. Δεν θα πεινάσω για να βλέπω πολιτικούς με σκάφη και διακοπές στις Αλπεις.
Αν ψάχνουν για μαλάκες, λυπάμαι, αλλά πρέπει να τους ψάξουν αλλού.
Στη Χιλή έγινε ο σεισμός, εδώ θα χτυπήσει το τσουνάμι.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΥΡΙΟΧΟΣ
http://www.adesmeytos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: