Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΘΕΩΡΗΣΗ ΕΠΑΓΓ. ΑΔΕΙΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Με απόφαση του Νομάρχη κ. Αστέριου Ζωγράφου Καθορίστηκε ως προθεσμία για την θεώρηση των Επαγγελματικών Αδειών πωλητών Λαϊκών  Αγορών Ν. Χαλκιδικής, που έχουν εκδοθεί μέχρι και το έτος 2007, το χρονικό διάστημα από  03-05-2010 έως 31-05-2010.
Καλούνται οι επαγγελματίες πωλητές Λαϊκών Αγορών Ν. Χαλκιδικής, να υποβάλλουν αυτοπροσώπως, εντός της ανωτέρω αναγραφόμενης προθεσμίας, αίτηση για την θεώρηση της άδειάς τους, στα γραφεία της Δ/νσης Εμπορίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής (Διοικητήριο – Ισόγειο), προσκομίζοντας και τα εξής δικαιολογητικά:
1.Βεβαίωση φορολογικής ενημερότητας της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. «περί μη οφειλής φόρου επιτηδεύματος».
2.Βεβαίωση του Ασφαλιστικού Φορέα «περί καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών».
 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:
Εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίμων – ποτών, φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου υγείας της αρμόδιας Υγειονομικής υπηρεσίας.
Για την πώληση νωπών αλιευτικών προϊόντων, κατεψυγμένων προϊόντων, τυροκομικών προϊόντων, νωπών πουλερικών, κουνελιών και προϊόντων κρέατος, απαιτείται κάθε έτος, βεβαίωση καταλληλότητας του οχήματος που θα χρησιμοποιηθεί από την Δ/νση Κτηνιατρικής της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
 
Σε περίπτωση μη θεώρησης της επαγγελματικής άδειας, με υπαιτιότητα του αδειούχου, εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την εκπνοή της καθορισμένης προθεσμίας, η άδεια ανακαλείται προσωρινά για έναν (1) μήνα, με αποφάσεις του οικείου Νομαρχιακού Συμβουλίου ( η αρμοδιότητα του οποίου στον Νομό μας, έχει μεταβιβασθεί με την αριθμ. 90/14-07-2006 απόφασή του στην Νομαρχιακή Επιτροπή Οικισμού – Χωροταξίας & Κοινωνικής Πολιτικής της Ν.Α.Χ.).
Εάν κατά τη διάρκεια της προσωρινής ανάκλησης του ενός (1) μηνός, ο ενδιαφερόμενος προσκομίσει τις ανωτέρω βεβαιώσεις, η άδεια θεωρείται και τίθεται εκ νέου σε ισχύ, χωρίς άλλες προϋποθέσεις.
Εάν παρέλθει και η προθεσμία της προσωρινής ανάκλησης, χωρίς ο ενδιαφερόμενος να προσκομίσει τις ανωτέρω βεβαιώσεις η άδεια του χορηγείται για το εναπομείναν χρονικό διάστημα της συμπλήρωσης των έξι (6) μηνών από την εκπνοή της καθορισμένης αρχικής προθεσμίας θεώρησης.
Η άδεια ανακαλείται οριστικά με αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου (η αρμοδιότητα του οποίου στον Νομό μας, έχει μεταβιβασθεί στην Νομαρχιακή Επιτροπή Οικισμού – Χωροταξίας & Κοινωνικής Πολιτικής της Ν.Α.Χ.) και δεν επιτρέπεται η θεώρησή της, μετά την πάροδο έξι (6) μηνών από την εκπνοή της καθορισμένης προθεσμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: