Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΣΑΡΑΝΤΑ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Με απόφαση του κ. Νομάρχη Χαλκιδικής,ορίστηκε για το έτος 2010 να προκηρυχθούν σαράντα (40) επαγγελματικές άδειες συνολικά για  τις Λαϊκές Αγορές του Ν. Χαλκιδικής, όπως παρακάτω:
1.Τριάντα έξι (36) άδειες για προϊόντα γης (στα οποία περιλαμβάνονται και τα άνθη), αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας.
2.Τέσσερις (4) άδειες για όλα τα υπόλοιπα είδη που αναφέρονται στην παράγραφο Δ του άρθρου 2 του Π.Δ. 51/2006, όπως έχει τροποποιηθεί με το Π.Δ. 116/2008.
Οι χορηγούμενες νέες άδειες θα καλύψουν θέσεις περιφερειακών Λαϊκών Αγορών, μικρής έως σήμερα δυναμικότητας, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε Λαϊκές Αγορές  όπως αυτή της Κασσάνδρας, της Καλλικράτειας, των Ν. Μουδανιών, του Πολυγύρου, του Ν. Μαρμαρά και της Ιερισσού. Στις προαναφερόμενες Λαϊκές Αγορές οι θέσεις που θα προκύπτουν θα καλύπτονται είτε από συνταξιοδοτήσεις πωλητών Λαϊκών Αγορών, είτε από διακοπές δραστηριοτήτων πωλητών Λαϊκών Αγορών.
Δικαίωμα απόκτησης των προκηρυσσομένων επαγγελματικών αδειών Λαϊκών Αγορών έχουν όσοι :       
1. Είναι άνεργοι (να έχουν κάρτα ανεργίας).
2. Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
3. Είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδος που έχουν την Ελληνική ιθαγένεια ή την ιθαγένεια άλλου κράτους -  μέλους της Ε.Ε., ή είναι ομογενείς Βορειοηπειρώτες ή ομογενείς Παλιννοστούντες από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. ή την περιοχή του Πόντου ή Έλληνες τσιγγάνοι ΡΟΜ που έχουν εγγραφεί στα δημοτολόγια των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας ή υπήκοοι τρίτων χωρών που διαμένουν στην Ελλάδα νόμιμα και αδιάλειπτα τουλάχιστον κατά τα τελευταία πέντε έτη και κατέχουν την προβλεπόμενη απόφαση χορήγησης ή ανανέωσης της άδειας διαμονής επί μακρόν διαμένοντος.
4. Απαγορεύεται οι δικαιούχοι, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για την απόκτηση επαγγελματικής άδειας, να ασκούν άλλη επαγγελματική δραστηριότητα ή να είναι συνταξιούχοι εξ ιδίου δικαιώματος (λόγω γήρατος ή αναπηρίας) από οποιοδήποτε φορέα.
5. Απαγορεύεται οι κάτοχοι επαγγελματικής άδειας να αποκτούν εισοδήματα από οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα.
Κάθε φυσικό πρόσωπο δικαιούται μία μόνο άδεια επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών.
Η επαγγελματική άδεια χορηγείται για την άσκηση βιοποριστικού επαγγέλματος.
Οι παραπάνω άδειες θα χορηγηθούν ως εξής:
1. μέχρι ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%), γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες και γονείς που προστατεύουν άτομα με νοητική υστέρηση, αυτισμό, βαριές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης.
2.  μέχρι ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%), πολύτεκνοι και τα τέκνα αυτών, καθώς και γονείς με τρία τέκνα.
3.  μέχρι ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%), ανάπηροι που μπορούν να ασκήσουν επάγγελμα, εφόσον δεν λαμβάνουν σύνταξη από οποιονδήποτε ασφαλιστικό φορέα.
4.  μέχρι ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%), άτομα απεξαρτημένα από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.
5.  μέχρι ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%), ομογενείς Βορειοηπειρώτες και ομογενείς παλιννοστούντες που προέρχονται από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. και τον Πόντο.
6.  μέχρι ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%), πρόσωπα τα οποία, κατά τα τρία τελευταία χρόνια εργάστηκαν, αποδεδειγμένα, ως υπάλληλοι πωλητών λαϊκών αγορών ή είναι κάτοχοι άδειας άσκησης υπαιθρίου εμπορίου.
7.  μέχρι ποσοστό τρία τοις εκατό (3%), πρόσωπα τα οποία ασκούσαν εμπορία κατά το κύριο επάγγελμα και αδυνατούν να συνεχίσουν την άσκησή της, για λόγους νομικούς και οικονομικούς, εφόσον έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό έτος της ηλικίας τους.
8. μέχρι ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%) Έλληνες τσιγγάνοι ΡΟΜ που έχουν εγγραφεί στα δημοτολόγια των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας.
9. και τέλος σε ποσοστό σαράντα δύο τοις εκατό (42%), άνεργοι.
Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι, σύμφωνα με το άρθρο 7 του Ν. 2323/1995, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα, να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους  στο γραφείο 20 (Iσόγειο - Διοικητήριο) της Δ/νσης Εμπορίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής στον Πολύγυρο (έντυπα αιτήσεων δίδονται από το γραφείο αυτό.), το αργότερο μέχρι τις  07-05-2010.
Μετά την πάροδο της προθεσμίας αυτής δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις
Μαζί με την αίτησή τους οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να προσκομίσουν και τα εξής δικαιολογητικά:                                                                              
α) Στοιχεία αποδεικτικά της ιδιότητας που επικαλούνται στην αίτησή τους και ειδικότερα:
1. Οι άνεργοι κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ που δεν έχει λήξει ή βεβαίωση της οικείας Δ.Ο.Υ. περί μη άσκησης εμπορικής δραστηριότητας κατά την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης ή θεωρημένο βιβλιάριο του Ο.Γ.Α. ή βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας του Ο.Γ.Α.
2.  Οι υπάλληλοι πωλητών λαϊκών αγορών πιστοποιητικό ασφαλιστικής ενημερότητας που να αποδεικνύει τουλάχιστον  τριετή εργασία στη θέση υπαλλήλου πωλητή λαϊκών αγορών.
3.  Οι πλανόδιοι έμποροι πιστοποιητικό ασφαλιστικής ενημερότητας και αντίγραφο νόμιμα εκδοθείσας άδειας άσκησης υπαίθριου εμπορίου.
4.  Οι πολύτεκνοι και τα τέκνα αυτών, καθώς και οι γονείς με τρία παιδιά, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
5.  Οι ανάπηροι πιστοποιητικό αναπηρίας.
6.  Τα άτομα με ειδικές ανάγκες ή οι γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες (νοητική υστέρηση, αυτισμό, βαριές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης), πιστοποιητικό από το οποίο να  αποδεικνύεται η ιδιότητα αυτή.
7.  Οι ομογενείς Βορειοηπειρώτες και οι ομογενείς παλιννοστούντες που προέρχονται από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. και τον Πόντο, αντίγραφο επικυρωμένο του ειδικού δελτίου ταυτότητας ομογενούς που έχει εκδοθεί από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
8. Τα πρόσωπα που ασκούσαν εμπορία κατά κύριο επάγγελμα και αδυνατούν να συνεχίσουν για νομικούς και οικονομικούς λόγους την άσκησή της, κάθε τύπου αποδεικτικό στοιχείο από το να προκύπτει ότι βρίσκονται σε κατάσταση αδυναμίας συνέχισης της δραστηριότητας.
9. Οι Έλληνες τσιγγάνοι ΡΟΜ επικυρωμένο αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας και βεβαίωση εγγραφής στο δημοτολόγιο οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας.
β) Αντίγραφα φορολογικών δηλώσεων και των αντίστοιχων εκκαθαριστικών σημειωμάτων της αρμόδιας Δ.Ο.Υ., για τα εισοδήματα της τελευταίας τριετίας του / της ενδιαφερόμενου / -νης, του / της συζύγου ή υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. περί μη υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δήλωσης.
γ) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. (Ζητείται από την υπηρεσία μας αυτεπάγγελτα).
δ) Υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερόμενου να αποκτήσει την άδεια ότι δεν ασκεί άλλη επαγγελματική δραστηριότητα.
ε)  Μετά την έγκριση της άδειας, Ανταποδοτικά τέλη Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης μέσω Αγροτικής Τράπεζας (αριθμ. λογαριασμού 2330300210758, ποσό 58,69 ΕΥΡΩ)
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Εμπορίου της Ν.Α.Χ. (Διοικητήριο – Ισόγειο – Γραφεία 18 και 20) στα τηλέφωνα 23713 51220 και 23713 51218.

Δεν υπάρχουν σχόλια: