Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΕΡΓΟΥ ΣΤΙΣ ΕΞΙ ΒΡΥΣΕΣ

Δημοπρατείται την Πέμπτη 22 Απριλίου 2010 το έργο «Βελτίωση της Φέρουσας Ικανότητας Οδού στην Περιοχή Έξι Βρύσες Πολυγύρου». Η μελέτη προβλέπει την κατασκευή έγχυτης πλάκας οπλισμένου σκυροδέματος κάτω από το οδόστρωμα, το οποίο πρόκειται να καθαιρεθεί αρχικά και στη συνέχεια να επανακατασκευαστεί.
Το έργο θα λύσει το πρόβλημα των καθιζήσεων που παρουσιάζονταν κατά καιρούς στο οδόστρωμα λόγω υδραυλικής υποσκαφής εξαιτίας της ύπαρξης υδροφορέα παραπλεύρως του οχετού, που υφίσταται υπογείως στην περιοχή.
«Η πρόταση για την υλοποίηση της παρέμβασης αυτής προέκυψε έπειτα από την εκπόνηση γεωλογικής και στατικής μελέτης. Με την κατασκευή του έργου με το συγκεκριμένο τρόπο θα δώσουμε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα λύση στο πρόβλημα του «κλειστού» δρόμου στην περιοχή. Είναι αλήθεια ότι οι δυσκολίες κίνησης στις Έξι Βρύσες έχουν επηρεάσει αρνητικά σε μεγάλο βαθμό τις επιχειρήσεις στην περιοχή αλλά και την κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα αυτό της πόλης. Από την πλευρά μας θα κάνουμε ο,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να ολοκληρωθεί γρήγορα το έργο και να δοθεί ο δρόμος και πάλι στην κυκλοφορία. Ο προϋπολογισμός της παρέμβασης ξεπερνά τις 265.000 ευρώ και η χρηματοδότησή του θα γίνει από ειδικευμένους πόρους ΣΑΤΑ.» δήλωσε ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Θωμάς Καπλάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: