Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Τα Νοσοκομεία αδυνατούν να διεκπεραιώσουν στοιχειώδεις διαδικασίες από έλλειψη υλικών

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ
VarnavasΤο μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείου & Κέντρων Υγείας Χαλκιδικής, Δημήτρης Βαρνάβας, με την ιδιότητα του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας (ΟΕΝΓΕ), έκανε την παρακάτω δήλωση για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί σήμερα με την πολιτική της Κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση επιδεικνύει απερίγραπτη ανικανότητα να διασφαλίσει το στοιχειoδέστερο αγαθό, την υγεία των πολιτών.
Η επόμενη εβδομάδα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για το δημόσιο σύστημα Yγείας. Τα Νοσοκομεία αδυνατούν να διεκπεραιώσουν στοιχειώδεις διαδικασίες από έλλειψη υλικών, όπως ράμματα, γάντια, αντιδραστήρια, ακτινολογικά φίλμ. Ακυρώνονται επείγοντα χειρουργεία, υπάρχει αδυναμία παρακολούθησης στην πορεία των ασθενών και δεν μπορεί να συλλεγεί αίμα από έλλειψη ασκών.
Ο υπουργός Οικονομικών είναι εξωφρενικό να συνεχίζει να λειτουργεί ως ανάλγητος γραφειοκράτης και η υπουργός Υγείας ως ρεπόρτερ, όταν τις επόμενες μέρες είναι βέβαιο πως θα χαθούν ανθρώπινες ζωές εξαιτίας της πολιτικής Yγείας που ασκούν.
Ο Πρωθυπουργός υποχρεούται ν’ αναλάβει δημοσίως την ευθύνη της θανατηφόρας αυτής κατάστασης
.
Τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να τοποθετηθούν άμεσα στο κρισιμότατο ζήτημα που έχει ανακύψει.
Οι πολίτες και οι φορείς οφείλουν να αναδείξουν το ζήτημα της Yγείας ως πρώτο στην ατζέντα και να διεκδικήσουν από κοινού με τους γιατρούς ένα ποιοτικό, δημόσιο και δωρεάν σύστημα Yγείας που θα καλύπτει με επάρκεια κάθε ανθρώπινη ύπαρξη που ζει σ’ αυτήν τη χώρα».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: