Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Η Ελλάδα γιόρτασε τα γενέθλια του Μίκη

Το Θέατρο του Λυκαβηττού ήταν κατάμεστο. Η πολιτική ηγεσία της χώρας, άνθρωποι των τεχνών, μέλη του επιχειρηματικού κόσμου και πλήθος κόσμου γιόρτασαν μαζί χθες το βράδυ τα 85α γενέθλια του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.
Ενός ανθρώπου που εδώ και σχεδόν έξι δεκαετίες πρωταγωνιστεί σε κοινωνικό, πολιτιστικό αλλά και πολιτικό επίπεδο στη χώρα μας.

Παλιοί και νέοι συνεργάτες του, τραγουδιστές, συνθέτες και ηθοποιοί, Έλληνες και ξένοι, καθώς και......

μερικοί ακόμη σπουδαίοι καλλιτέχνες, ένωσαν τις δυνάμεις τους και του προσέφεραν ένα αξέχαστο μουσικό πρόγραμμα ως δώρο γενεθλίων.

Ο Λυκαβηττός "πλημμύρισε" από τραγούδια αγαπημένα από τη μακρά πορεία του Μίκη στο ελληνικό πεντάγραμμο.

Αναφερόμενος στη συναυλία - γιορτή για τον Μίκη Θεοδωράκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε" «Ερχόμαστε εδώ για να τιμήσουμε τα 85χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη, ενός μεγάλου ανθρώπου που ανήκει στην οικουμένη, από τους λίγους ανθρώπους που εμπνέουν γενιές ολόκληρες, μια επίσκεψη τιμής για αυτόν τον άνθρωπο που έχει προσφέρει σε όλους μας, όλα όσα δεν μπορούμε να περιγράψουμε».

Στη γιορτή παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, η γενική γραμματέας του Κομουνιστικού Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Σοφία Σακοράφα και Γρηγόρης Ψαριανός.

Στην εκδήλωση, την οποία παρουσίασε ο Αλέξης Κωστάλας, μαζί με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» πήραν μέρος οι συνθέτες Zulfu Livaneli, Λουκιανός Κηλαηδόνης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Διονύσης Σαββόπουλος.

Για το Μίκη τραγούδισαν οι Νένα Βενετσάνου, Καλλιόπη Βέττα, Λία Βίσση, Μαρία Βλάχου, Πέτρος Γαϊτάνος, Γλυκερία, Δώρος Δημοσθένους, Βάσια Ζήλου, Αντώνης Καλογιάννης, Βασίλης Λέκκας, Μαίρη Λίντα, Δημήτρης Μπάσης, Πέτρος Πανδής, Σοφία Παπάζογλου, Ναταλία Ρασούλη, Γιάννης Σιδηράς, Μαρία Φαραντούρη, Αλέξανδρος Χατζής και Lina Orfanos.

Στη γιορτή το παρών έδωσαν και οι ηθοποιοί Κάκια Ιγερινού, Μπέσυ Μάλφα, Γιάννης Μπέζος, Κατερίνα Παπουτσάκη, Παναγιώτης Πετράκης, Άννα Φόνσου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Τέλος, μουσική έπαιξαν ο συνθέτης και πιανίστας Gerhard Folkerts, η Αρετή Κετιμέ, που μάγεψε με τη φωνή και το σαντούρι της καθώς και ο στιχουργός Μανώλης Ρασούλης. 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: