Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

ΕΡΓΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες εκτέλεσης μιας σειράς έργων στο Δήμο της πρωτεύουσας.
Την επόμενη εβδομάδα με την ασφαλτόστρωση της οδού Πλάτωνος στην περιοχή «Ανήλια» ολοκληρώνεται μια παρέμβαση, που θα ανακουφίσει τους περίοικους. Επί της οδού Πλάτωνος προηγήθηκε η αντικατάσταση τμημάτων κεντρικών αγωγών ύδρευσης και των αντίστοιχων ιδιωτικών παροχών ύδρευσης – αποχέτευσης.
Τις επόμενες μέρες θα συνεχιστεί η ανάπλαση στην πλατεία Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, μπροστά από τη μητρόπολη. Εκεί έχει ήδη κατασκευαστεί τριγωνική νησίδα (μορφής σταγόνας) με σκοπό τη βελτίωση της κυκλοφορίας και έπεται η ασφαλτόστρωση με νέο τάπητα των δρόμων της πλατείας.
Άμεσα εγκαθίσταται ο εργολάβος που θα υλοποιήσει την παρέμβαση στις Έξι Βρύσες, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Οκτώβριο.....
Εξάλλου συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στα Βάσταμα και το Κελί, ξεκινάει η κατασκευή χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Αγίου Προδρόμου και η ασφαλτόστρωση του παραλιακού δρόμου στις Καλύβες.
Στον Ταξιάρχη ολοκληρώνεται το έργο της αποχέτευσης ενώ δημοπρατούνται και δύο παρεμβάσεις που αφορούν την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στα Σανά και το Παλαιόκαστρο.
«Βούληση της δημοτικής Αρχής είναι να καταβάλει κάθε προσπάθεια, για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και την εικόνα της έδρας του Δήμου και των Τοπικών Διαμερισμάτων. Δεκάδες παρεμβάσεις μικρής οικονομικής κλίμακας, 50.000 έως 300.000 ευρώ, έχουν υλοποιηθεί σε όλη την έκταση του Δήμου. Παράλληλα εργαζόμαστε με σκοπό την κατασκευή μεγάλων έργων στον τόπο μας. Οι συνεχείς προσπάθειες μας έφεραν μεταξύ άλλων την ένταξη στο ΕΣΠΑ της Ανατολικής Παράκαμψης, που ξεκινάει τον Οκτώβριο, αλλά και την επικείμενη ένταξη στο ίδιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του βιολογικού του Πολυγύρου. Βέβαια πρόκειται για μια προσπάθεια που συνεχίζεται με στόχο να καταστήσουμε το Δήμο μας Δήμο πρότυπο σε όλη την Ελλάδα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Θωμάς Καπλάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: