Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Κανονικά οι προσλήψεις στους Δήμους προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου

Κανονικά θα συνεχιστούν κατά την προεκλογική περίοδο των επικείμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών οι διαδικασίες για προσλήψεις προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου όπως και έργου στους Δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών.

Για την συγκεκριμένη προεκλογική περίοδο δεν θα ισχύσουν οι διατάξεις του νόμου για τις εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων, οι οποίες προβλέπουν «πάγωμα» των προσλήψεων κατά......


το δίμηνο που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων αιρετών οργάνων, με ξαίρεση τον διορισμό αποφοίτων των Σχολών Δημοτικής Αστυνομίας.

Σχετική εγκύκλιο εξέδωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιος, η οποία και απεστάλη στις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξαίρεση των προσλήψεων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου από το δίμηνο «πάγωμα» των προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο προβλέφθηκε ύστερα και από αίτημα των ίδιων των δημάρχων, με επιχείρημα ότι δεν θα προλάβαιναν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες σε υπηρεσίες αιχμής όπως για παράδειγμα οι παιδικοί σταθμοί, με ορατό τον κίνδυνο να μην μπορούν να λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο. Η διάταξη αφορά εξάλλου μόνο την πρώτη εφαρμογή του νέου νόμου για τις εκλογικές δαπάνες.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα αιτήματα των δήμων για προσλήψεις ορισμένου χρόνου και έργου εξετάζονται από το ΑΣΕΠ, με τις διαδικασίες του οποίου και διενεργούνται.

Υπενθυμίζεται ότι «παγωμένες» για το 2010 είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) λόγω της γενικής αναστολής των προσλήψεων στο δημόσιο συνολικά.

Από το δίμηνο «πάγωμα» που έχει προβλεφθεί και για τις υπηρεσιακές μεταβολές, εξαιρούνται επίσης οι μετατάξεις προσωπικού που προβλέπει ο «Καλλικράτης».

Για τις μετατάξεις, από Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις σε δήμους και από κρατικές περιφέρειες ή και Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις στις νέες, Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις, έληξε η χρονική περίοδος για την εθελούσια μεταφορά του προσωπικού, ύστερα απόαιτήσεις των εργαζομένων.

Δεν υπήρξε ωστόσο ανταπόκριση και πλέον, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο του «Καλλικράτη»,θα ακολουθήσει η διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: