Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Από το Ισραήλ στη Χαλκιδική

Η κρίση στις διακρατικές σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ, μετά την αιματηρή επίθεση στο πλοίο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, φαίνεται να ευνόησε τους ξενοδόχους της Χαλκιδικής, καθώς από τα μέσα Ιουλίου μέχρι σήμερα έφτασαν περί τους 2.000 Ισραηλινούς. Μεγάλος τουρ οπερέιτορ του εξωτερικού στέλνει για πρώτη φορά στη Χαλκιδική τουρίστες από το Ισραήλ. Το τουριστικό πακέτο θα διαρκέσει μέχρι τον Οκτώβριο και όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, “ευελπιστούμε το πρόγραμμα να επαναληφθεί και του χρόνου”.
Πάντως η έλευση των ισραηλινών τουριστών στο αγαπημένο θέρετρο των Θεσσαλονικέων φαίνεται να είναι μία από τις λίγες καλές ειδήσεις για τη Χαλκιδική, καθώς ακόμη και λίγα 24ωρα πριν το Δεκαπενταύγουστο η πληρότητα αγγίζει το 95%. Για το σύνολο...........
της θερινής τουριστικής περιόδου η πληρότητα κυμαίνεται από 80% έως 85%, ενώ η εκτίμηση είναι ότι η εν λόγω περίοδος θα κλείσει με μείωση 20% και μεγαλύτερη πτώση στα έσοδα. Η αγγλική και η γερμανική αγορά δεν ανταποκρίθηκαν όπως τις προηγούμενες χρονιές, ενώ μειωμένες περί το 10% συγκριτικά με πέρυσι ήταν οι αφίξεις των Γερμανών. Αναφορικά με τους έλληνες τουρίστες, για τους οποίους ως είθισται η τουριστική περίοδος ξεκινά στις 15 Ιουλίου, η μείωση σε σχέση με πέρυσι κινείται περί το 10%.
Πάντως οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής προχώρησαν σε εκπτώσεις, με την πλειονότητα των τουριστών να επιλέγει ξενοδοχεία τριών αστέρων και άνω. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι για διαμονή σε δίκλινο ξενοδοχείο τριών αστέρων με ημιδιατροφή η μέση τιμή είναι 60 ευρώ τη βραδιά. Σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων 80 ευρώ και σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων 120 ευρώ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: