Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΧΑΝΙΩΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Όζοντος, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία πραγματοποίησε δενδροφύτευση στη Χανιώτη σε συνεργασία με τη Νομαρχία και το Δήμο Παλλήνης, την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010. 
Μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τη Χαλκιδική, τη Βόρειο Ελλάδα, Ολυμπιονίκες και μέλη της Εθελοντικής Ομάδας ΟΠΕΑΝ,  συμμετείχαν στη δενδροφύτευση του κεντρικού πάρκου της Χανιώτης, στέλνοντας έτσι ένα...... αισιόδοξο μήνυμα για το περιβάλλον και μεταδίδοντας το Ολυμπιακό Ιδεώδες.
Η συμβολική αυτή δενδροφύτευση εντάσσεται μέσα στο πρόγραμμα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας «Αναδάσωση & Αθλητισμός», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Ο Νομάρχης κ. Αστέριος Ζωγράφος χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία μεταξύ άλλων τόνισε:
«Τον Αύγουστο του 2006 ο Δήμος Παλλήνης βίωσε τον εφιάλτη της καταστροφικής πυρκαγιάς που έκανε στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους, το οποίο ήταν η πηγή ζωής για την περιοχή. Ένας ακόμα «πνεύμονας» πρασίνου έπαψε να δίνει οξυγόνο στους πολίτες.  Γενικότερα ο νομός Χαλκιδικής νιώθει την απειλή των καταστροφικών πυρκαγιών κάθε χρόνο. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής μάχεται για την προστασία του περιβάλλοντος. Όποια όμως και αν είναι τα μέτρα που μπορεί να προτείνει κάποιος, εκείνο που παίζει και τον καθοριστικό ρόλο για την επιτυχία είναι η ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης και η συμμετοχή όλων μας. Η κούρσα της ανάπτυξης προκάλεσε ανεπανόρθωτες αλλαγές στο φυσικό περιβάλλον. Η αγωνία για το μέλλον του πλανήτη μας μεγαλώνει και η αντιμετώπιση των σοβαρών οικολογικών προβλημάτων αποτελεί επιτακτική ανάγκη.
Ως διοίκηση της Νομαρχίας ενθαρρύναμε και υποστηρίξαμε ηθικά και υλικά κάθε είδους πρωτοβουλία που στόχευε στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, όπως η σύσταση πιστοποιημένων εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας, για τις οποίες η Χαλκιδική απέσπασε σημαντικές διακρίσεις. Με την πολύτιμη βοήθεια όλων κατορθώσαμε το επιθυμητό: η Χαλκιδική να βγει αλώβητη από πυρκαγιές την τετραετία που διανύσαμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: