Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΟΠΗ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΥΒΩΝ XAΛΚΙΔΙΚΗΣ

Έπειτα από την πρόκληση ατυχήματος από σπάσιμο πεύκου στην παραλία Καλυβών, στην περιοχή «Μολυβδόπυργος», που είχε συνέπεια να κινδυνεύσουν να καταπλακωθούν λουόμενοι, κάτοικοι της περιοχής υπέβαλαν αίτημα προς το Δήμο Πολυγύρου στις 13-08-2010 ζητώντας του να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες με σκοπό την αποφυγή ανάλογων ατυχημάτων στο μέλλον.
Στην αίτηση τους ανέφεραν ότι στην περιοχή αυτή, που παίζουν παιδιά και καταλύουν λουόμενοι, υπάρχουν γηρασμένα πεύκα με κλίση που μπορεί να πέσουν υπενθυμίζοντας ότι και στο παρελθόν σημειώθηκαν τέτοιου είδους ατυχήματα. Ταυτόχρονα επισήμαναν τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, επειδή κάποια από αυτά ήταν ξερά και άρρωστα.
Ακούγοντας τις ανησυχίες των κατοίκων ο Δήμος Πολυγύρου ζήτησε την...... γνωμοδότηση και την άδεια του δασαρχείου Πολυγύρου (έγγραφο Φ23β/7805), προκειμένου να προχωρήσει στην κοπή αυτών των δέντρων. Την περίοδο εκείνη μάλιστα, στις 16 Αυγούστου 2010, είχαν τραυματιστεί 20 άτομα, από τα οποία τρία σοβαρά από πτώση πεύκου στο Κιάτο.
Το Δασαρχείο Πολυγύρου στις 20-08-2010 με το με Αρθ. Πρωτ 3974 έγγραφο του ενημέρωσε το Δήμο ότι «στην εν λόγω θέση ίστανται άτομα πεύκης κεκλιμένα, γηραιά, με σφάλματα στον κορμό τους, τα οποία είναι άκρως επικίνδυνα για τους περίοικους.» και συμφωνώντας για την ανάγκη υλοτομία τους επισήμανε ότι θα γίνει από συνεργείο του Δήμου Πολυγύρου παρουσία υπαλλήλου του Δασαρχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: