Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Σε οριακή κατάσταση το νοσοκομείο του Πολυγύρου

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι γιατροί νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας. Καταγγέλλουν ότι, με κλειστή τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης, κλινικές, εργαστήρια νοσοκομείων και κέντρα υγείας βρίσκονται μιαν ανάσα πριν από την κατάρρευση, με συνέπειες τραγικές για τους ασθενείς.
Οι ελλείψεις ξεκινούν από τα φάρμακα και τα αναλώσιμα και φτάνουν ακόμη και στα τρόφιμα, όπως τόνισαν εκπρόσωποι γιατρών του νοσοκομείου Πολυγύρου και των κέντρων υγείας Χαλκιδικής, ζητώντας άμεση....
στήριξη από τη διοίκηση της 4ης ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια) Μακεδονίας και Θράκης, στη σύσκεψη που έγινε χτες στη Θεσσαλονίκη.
Στη Χαλκιδική, είναι χαρακτηριστικό ότι το νοσοκομείο δεν έχει πετρέλαιο, ούτε απλά αναλώσιμα όπως ταινίες μέτρησης σακχάρου και αντιβιοτικά φάρμακα καθημερινής χρήσης. Οι γιατροί προειδοποίησαν ότι είναι θέμα χρόνου να μπει λουκέτο στο νοσοκομείο Πολυγύρου, αφού βουλιάζει ήδη στα προβλήματα και πολλές φορές αδυνατεί να εξυπηρετήσει τους ασθενείς. Οι συνοδοί των νοσηλευόμενων είναι αναγκασμένοι να φέρνουν από το σπίτι τους οινόπνευμα, γάζες ακόμη και φάρμακα. Σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο να αποφασίζεται η θεραπεία που θα ακολουθήσει ο ασθενής, με βάση τα φάρμακα που διαθέτει το νοσοκομείο και όχι με επιστημονικά κριτήρια. Οι ζήτησαν να τροποποιηθεί ο προϋπολογισμός, που κανονικά εγκρίνεται κάθε τρεις μήνες, ώστε να υπάρξει οικονομική ενίσχυση και να μη σταματήσουν να παρέχονται υπηρεσίες προς τους πολίτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι για το 2013 εγκρίθηκαν μόλις 3 εκατομμύρια ευρώ για προμήθειες, τη στιγμή που παλαιότερα χορηγούνταν ποσά που έφταναν και τα 15 εκατομμύρια ευρώ.
agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: