Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Θα μας χορέψουν στο ταψί με αυτή την κυβέρνηση που έχουμε

Θα μας πατήσουν στο λαιμό μέχρις εσχάτων. Θα βλαστημήσουμε την ώρα και τη στιγμή που βρεθήκανε σ’ αυτή τη χώρα. Θα μας κάνουν να ικετεύσουμε μην μας πάρουν και τα… εσώρουχα.
Αυτό είναι το νέο δόγμα της Γερμανίας και των συμμάχων της σε ότι αφορά το σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας. Όταν πριν από μερικές ημέρες σας γράφαμε ότι κάτι μας κρύβουν στο παρασκήνιο σχετικά με το γερμανικό σχέδιο για δανεισμό της Ελλάδας με.... σκοπό την επαναγορά ομολόγων καθώς και την επιμήκυνση, τότε το ψυλλιαζόμασταν. Τώρα φαίνεται ότι είναι σχεδόν σίγουρο, άλλωστε το προβλέπουν και οι αγορές ανεβάζοντας τα spreads της περιφέρειας της ΕΕ.

Όπως όλα δείχνουν το σχέδιο ενίσχυσης του ευρωμηχανισμού με σκοπό τη διάσωση χωρών με υψηλό χρέος (στην ουσία την Ελλάδα) θα καθυστερήσει πολύ. Ισως να μην υπάρξει λύση ούτε στις 11 Μαρτίου στην έκτακτη σύνοδο ούτε στις 24-25 Μαρτίου. Μέχρι τότε μπορεί να υπάρχουν γενικόλογες αναφορές, όμως, η δυστοκία για εξεύρεση λύσης που θα γίνεται αποδεκτή από όλους, είναι φανερή. Δεν γνωρίζουμε αν όλη αυτή καθυστέρηση υπάρξει επειδή θέλουν να διαλύσουν κάθε αντίσταση της Ελλάδας ή οι λόγοι έχουν να κάνουν με τις αντιδράσεις άλλων χωρών σε επιμέρους θέματα που βάζουν οι Γερμανοί. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι θα μας βασανίσουν τόσο πολύ μέχρι να μας δώσουν χείρα βοηθείας, που τα βασανιστήρια θα είναι χειρότερα από εκείνα των Ναζί στην Κατοχή.

Φυσικά η αδυναμία της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί με ό,τι όπλο της απέμεινε, είναι φανερή. Οι δήθεν κόντρες με την τρόικα δύσκολα περνούν, όπως και οι πομπώδεις δηλώσεις «δεν ξεπουλάμε, δεν κάνουν ότι θέλουν οι ξένοι» κ.λπ.

Η ουσία είναι ότι η Ελλάδα έχει μια διαλυμένη οικονομία που καταστράφηκε εντελώς και με το Μνημόνιο. Δεν έχει στηρίγματα πουθενά, δεν υπάρχει φως στο τούνελ παρά μόνο στο τι θα κάνει η Γερμανία και πότε. Με αυτή την κατάσταση θα μας χορέψουν στο ταψί μέχρι να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Αλλωστε, οι Γερμανοί έχουν τα δικά τους προβλήματα με τις εκλογές, δύσκολα θα λάβουν αποφάσεις προτού περάσουν οι αναμετρήσεις. Ηδη δημοσκόπηση δίνει σχεδόν ισόπαλους τους αντίπαλους συνασπισμούς, δηλαδή Μέρκελ με Φιλελεύθερους που καταρρέουν και Σοσιαλδημοκράτες με Πράσινους.

Αλλά και σε άλλες χώρες υπάρχουν εσωτερικά θέματα που πρέπει να λυθούν ώστε να ληφθεί μια ομόφωνη απόφαση
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: