Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΛΗΞΗ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Με τα περισσότερα σχόλια να είναι θετικά, ολοκληρώθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Πολυγύρου, «ΑΠΟΚΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ 2011».  
Η μεγάλη αλλαγή των ρόλων καρναβαλιστή - θεατή τελικά κέρδισε τις εντυπώσεις και των περισσότερων επισκεπτών που πλημμύρισαν τον Πολύγυρο την Κυριακή 6 Μαρτίου. Ήδη από το προηγούμενο διάστημα οι τοπικοί φορείς είχαν δεχτεί θετικά τη νέα αυτή πρόταση και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την υλοποίησή της.
Από νωρίς το μεσημέρι οι φορείς της πόλης και ......του δήμου είχαν πάρει τις θέσεις τους επί της οδού Πολυτεχνείου και στον Πεζόδρομο, με τις ψησταριές, τις ορχήστρες, τα άρματα και τα δρώμενά τους κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Η αρχή έγινε με τους εκατό και πλέον χορευτές του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου να παρουσιάζουν χορούς από όλη την Ελλάδα στην πλατεία των Έξι Βρύσεων, την Κατσαμάκα μέσα στο πάρκο να κερνάει λουκάνικα και κρασί, το Σύλλογο Ιστορικού Αυτοκινήτου Βόρειας Ελλάδας να εκθέτει 40 αυτοκίνητα αντίκες και τους Συλλόγους Γυναικών Ταξιάρχη και Ολύνθου να εκθέτουν τοπικά προϊόντα.
Ο Ιππικός Όμιλος Γαλάτιστας με το Δούρειο Ίππο, ο Σύλλογος Γυναικών Πολυγύρου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυγύρου με την ορχήστρα του Αλέκου Τσίκουλα, ο Αθλητικός Όμιλος Πολυγύρου με ροκ γκρουπ από τους ίδιους τους αθλητές και την ομάδα break dance URC από τη Θεσσαλονίκη, ο Σύλλογος Καρναβαλικών Εκδηλώσεων με τα Χάλκινα από τη Γουμένισσα, η Νίκη και η Ελπίδα Πολυγύρου με τους ζουρνάδες, ο Σύλλογος Ποντίων Πολυγύρου και ο Σύλλογος Γυναικών Ολύνθου με ποντιακή ορχήστρα και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των τριών δημοτικών σχολείων της πόλης με την ορχήστρα των αδερφών Τσικούρη από την Ορμύλια διασκέδασαν μέχρι νωρίς το απόγευμα με το πολύχρωμο σκηνικό που είχε στηθεί και τα άρματα του Ηρακλή Ματαφτσή που στόλισαν τις γωνιές της πόλης.
Παράλληλα ο Εθελοντικός Όμιλος Γυναικών Πολυγύρου με το Λαογραφικό Μουσείο, το περιοδικό Πολύγυρος του Λαογραφικού Ομίλου με την έκθεση παλιάς φωτογραφίας και η Άννα Καραφουλίδου με την έκθεση χειροποίητου κοσμήματος δέχτηκαν εκατοντάδες επισκέπτες τόσο την Κυριακή όσο και τις προηγούμενες ημέρες.
Ο Δήμος Πολυγύρου, ευχαριστεί όλους τους φορείς που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, τις παρέες και τον κάθε καρναβαλιστή ξεχωριστά, όλους όσους βοήθησαν και έβαλαν τη δική τους πινελιά, τους χορηγούς και όλους τους επισκέπτες από κάθε γωνιά της χώρας που επέλεξαν τον Πολύγυρο ως τόπο προορισμού και διασκέδασης την Κυριακή της Τυρινής.
Τυχόν λάθη και παραλείψεις ήδη εντοπίζονται ενώ πολύ σύντομα και σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί θα γίνει στο δημαρχείο απολογιστική ανοιχτή συγκέντρωση με σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων και των προτάσεων για τις εκδηλώσεις του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: