Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Σύσκεψη στο Δήμο Σιθωνίας εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου

Σύσκεψη στο Δήμο Σιθωνίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με αντικείμενο την καλύτερη προετοιμασία, εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, μεταξύ του Δημάρχου κ. Ιωάννη Τζίτζιου, του αντιδημάρχου, αρμόδιου για θέματα Πολιτικής Προστασίας, κ. Αχιλλέα Παπαστεργίου, του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής Στυλιανού Αμπαρά και άλλων επιτελών της Π.Υ.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας του Δήμου Σιθωνίας με την Πυροσβεστική Υπηρεσία που..... αφορούν μεταξύ άλλων στην ετοιμότητα των μηχανημάτων του Δήμου αλλά και ιδιωτών, στη λειτουργικότητα μετά από ελέγχους των πυροσβεστικών κρουνών των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, στον καθαρισμό των αγροτοδασικών δρόμων και στη συνεργασία των εθελοντικών ομάδων.
Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ.Ιωάννης Τζίτζιος σε δήλωσή του ανέφερε: «Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Σιθωνίας βρίσκεται κάθε καλοκαίρι στη ζώνη υψηλού κινδύνου δασικών πυρκαγιών. Μέριμνά μας ως Δήμος είναι να προετοιμαστούμε από νωρίς και να συνεργαστούμε με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, με εθελοντές και ιδιώτες, προκειμένου να προστατεύσουμε τον φυσικό μας πλούτο. Αυτό που επεσήμανα ιδιαίτερα είναι πως, θα πρέπει και αυτό το καλοκαίρι να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα τα πυροσβεστικά αεροσκάφη, καθώς στη Σιθωνία υπάρχουν πυκνά και πλούσια δάση, που μόνο η από αέρος παρέμβαση, σε περίπτωση πυρκαγιάς, μπορεί να αποβεί σωτήρια».
Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Στυλιανός Αμπαράς εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο συνεργασίας της Υπηρεσίας του με το Δήμο Σιθωνίας και την αισιοδοξία ότι και το φετινό καλοκαίρι θα αντιμετωπιστούν επιτυχώς όλα τα περιστατικά πυρκαγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: