Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ "Έχουμε προτάσεις για να βγούμε από την κρίση"

Ο Αντώνης Σαμαράς από τη Θεσσαλονίκη.

Ετοιμάζεται για το "Ζάππειο 2" μετά τη σύνοδο κορυφής.

Την επικαιροποίηση και συγκεκριμενοποίηση των οικονομικών προτάσεων της ΝΔ για την έξοδο της χώρας από την κρίση και τη δίνη των επώδυνων μέτρων που επιβάλλει το μνημόνιο εξήγγειλε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Χθες, δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, ο αρχηγός της ΝΔ σήκωσε τους τόνους της κριτικής προς την κυβέρνηση, επισκέφθηκε δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης και συνέφαγε με δεκάδες ιστορικά στελέχη της ΝΔ από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, επιχειρώντας να ενοποιήσει και να συστρατεύσει όλο το πολιτικό προσωπικό της παράταξής του.
Το πρωί, κατά την περιοδεία του στους δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Ευόσμου - Ελευθερίου-Κορδελιού, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα τοπικά προβλήματα, αλλά και να έρθει σε επαφή με πολίτες και επαγγελματίες των περιοχών, με τους οποίους συνομίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Επισκέφθηκε τα δύο δημαρχεία, όπου έγινε δεκτός από τα αντίστοιχα δημοτικά συμβούλια, και περπάτησε σε κεντρικούς δρόμους της δυτικής Θεσσαλονίκης.
Μιλώντας με τους δημάρχους Λ. Κυρίζογλου και Σ. Λαφαζανίδη, οι οποίοι εκλέχθηκαν με την υποστήριξη της ΝΔ, αναφέρθηκε με σκληρά λόγια στην κυβερνητική πολιτική και σε όσα προβλέπει η μεταρρύθμιση του “Καλλικράτη”. “Η φωτογραφία που βλέπει κανείς σε ολόκληρη τη χώρα είναι η ανεπάρκεια και η αφροντισιά της κυβέρνησης”, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και υπογράμμισε ότι στη συγκεκριμένη περίοδο, κατά την οποία “το οικονομικό πρόβλημα έχει γίνει βαθύτατα κοινωνικό”, είναι υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων να σταθούν στο πλευρό του πολίτη και ιδίως των ασθενέστερων. “Χρειάζεται με ευαισθησία η στήριξη των ανέργων, των συνταξιούχων, των χαμηλόμισθων και των κοινωνικών στρωμάτων που θίγονται περισσότερο από την κρίση”, είπε και παρατήρησε ότι “αυτήν την ευαισθησία η ΝΔ δεν θα αφήσει να μονοπωληθεί από την Αριστερά αλλά ούτε από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δήθεν διαθέτει λύσεις”.
“Δεν πουλάμε ελπίδα με τη νοοτροπία του λαϊκισμού, ζούμε στην εποχή του συγκεκριμένου και έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις. Το δικό μας το πρόγραμμα δεν έρχεται να μοιράσει δάφνες και ωσαννά και την απόλυτη επιτυχία, αλλά είναι πολύ συγκεκριμένο”, δήλωσε και ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα η ΝΔ θα παρουσιάσει το δικό της πρόγραμμα για την έξοδο από την κρίση.

Αρρωστημένη ψυχολογία
Αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική, την ταύτισε απόλυτα με όσα επιβάλει η τρόικα, ενώ σχολίασε ότι το τελευταίο τρίμηνο, λόγω των μέτρων της κυβέρνησης, η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με ύφεση της τάξης του 6,6%, τόση “που δεν είχαμε γευτεί σε αυτή τη χώρα από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και μετά”. Τόνισε ακόμη ότι “ζούμε μια πολύ δύσκολη εποχή με μια κυβέρνηση η οποία έχει μία και μόνο αποκλειστική ρότα, την πορεία που της έχει βάλει το μνημόνιο. Και δεν έχει κοιτάξει καθόλου αυτές τις δυνατότητες που θα υπήρχαν ακόμα και μέσα από το μνημόνιο, αν το είχε διαπραγματευθεί. Δεν είναι δυνατόν να περάσεις το πρόβλημα της οικονομικής ευρωστίας σου μέσα από τη θανάτωση χιλιάδων πλέον καινούργιων ανέργων καθημερινά και ιδιαίτερα όταν αυτό αντανακλά κυρίως το πρόβλημα στα νέα τα παιδιά”. Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακόμη και επικοινωνιακά επιβαρύνει το κλίμα. “Δημιουργείται μια ψυχολογία αρρωστημένη και τραυματίζεται η κοινωνική συνοχή του τόπου”, είπε.


Γεύμα με... 63 πρώην βουλευτές

Το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ γευμάτισε σε γνωστό εστιατόριο στην περιοχή Λαδάδικα με 63 πρώην βουλευτές του κόμματος από νομούς της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας. Συζήτησε μαζί τους για πολλή ώρα και τους κάλεσε να συνδράμουν ενεργά στην προσπάθεια της ΝΔ.
“Σας θέλω δίπλα μου”, είπε και τους προσκάλεσε να τον επισκεφθούν στα νέα γραφεία του κόμματος στην Αθήνα.  Όπως είπε, “διανύουμε μία εξαιρετικά ιδιαίτερη περίοδο, και εσείς μπορείτε να συμβάλλετε, ώστε όσοι έχουν αποστασιοποιηθεί από το κόμμα να επανέλθουν”. Ο γραμματέας της γραμματείας των πρώην βουλευτών Θ. Σκρέκας τόνισε με έμφαση ότι η συνάντηση ήταν πρωτοβουλία του ίδιου του προέδρου στην κατεύθυνση της ενότητας και της συσπείρωσης. Από τους 75 που προσκλήθηκαν ανταποκρίθηκαν οι εξής πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές: Από τη Θεσσαλονίκη: Ψωμιάδης, Βακάλης, Γαλαμάτης, Ζαχαράκης, Κούτρας, Ρεγκούζας, Σαλαγκούδης, Βουδούρης, Κωνσταντινίδης, Μούτσιος, Παπαγεωργόπουλος, Παρτσαφυλλίδου, Ορφανός, Σπηλιόπουλος, Σφενδόνης, Τζιτζικώστας. Από την Ημαθία: Βλαχόπουλος, Κυριαζόπουλος, Τσαβδαρίδης, Φωτιάδης. Από την Πέλλα: Γάτσος, Ζωγράφος, Σιβένας, Τζαμτζής, Φουντουκίδου. Από την Πιερία: Γκουγκουρέλας, Καρπούζας, Κωνσταντόπουλος, Πολύζος, Σουσουρογιάννης. Από το Κιλκίς: Αυγερινίδης, Πασαλίδης, Τσιτουρίδης, Παπαδόπουλος. Από τη Χαλκιδική: Γιουβανούδας, Παπάς, Στάμος, Φλωρίνης. Από τις Σέρρες: Μηνάς, Παπαντωνίου, Τσιπλάκης, Χαϊτίδης. Από την Καβάλα: Καλαϊτζής, Χριστοφιλογιάννης. Από τη Δράμα: Δαϊλάκης, Ευμοιρίδης, Παπαδόπουλος. Από την Ξάνθη: Τσαλιδης. Από τον Εβρο: Κελέσης. Από την Κοζάνη: Βύζας, Τσιαρτσιώνης, Παπαφιλίππου, Κετογλίδης, Παπαδόπουλος. Από τη Φλώρινα: Μποντζίδης, Μαυρίδης. Από την Καστοριά: Αγγελής, Καπαύτσης. Από τα Τρίκαλα: Σκρεκας. Από τη Λάρισα: Παπαδημόπουλος, Κυριακού. Από τη Μαγνησία: Αντωνόπουλος, Παπαγεωργίου.

Ο Αντώνης της καρδιάς μας
Νωρίς το βράδυ ο πρόεδρος της ΝΔ παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Στρατάκη “Αντώνης Παρίσης, ο Αντώνης της καρδιάς μας”, που πραγματοποιήθηκε στις 7.00 μ.μ. στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια στον αείμνηστο πρόεδρο των οργανώσεων του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Τόνισε ότι ήταν μία πολυσχιδής προσωπικότητα, που δίδαξε ήθος και συμβόλισε αξίες. “Ήταν πολιτικός δάσκαλος που άφησε το πολιτικό του αποτύπωμα στη συνείδηση της παράταξης”, είπε και αναφέρθηκε στο εύρος της πολιτικής επιρροής του όχι μόνο εντός των ορίων της παράταξης. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής αναφέρθηκε στον πολιτικό Α. Παρίση λέγοντας ότι ήταν από τις πολιτικές προσωπικότητες της πόλης που, ενώ είχαν τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες να αναδειχθούν και να καταλάβουν κυβερνητικές θέσεις, επέλεξαν την ανωνυμία. Ο Κώστας Μαμέλης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε στον πολιτικό του αντίπαλο, όπως χαρακτήρισε τον Α. Παρίση ορμώμενος από προσωπικά συναισθήματα αλλά και για λόγους πολιτικής αποτίμησης. Ο ίδιος ο συγγραφέας αναφέρθηκε διεξοδικά και με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο στη ζωή και την προσφορά του Α. Παρίση.
 
MAKEΔONIA

Δεν υπάρχουν σχόλια: