Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Στήριξη επιμελητηρίου στον εμπορικό σύλλογο Παλλήνης για την αγορά μοτοσικλέτας


Μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού προσέφερε ο εμπορικός σύλλογος Παλλήνης στο δήμο Κασσάνδρας για να ενισχυθεί ο στόλος της δημοτικής αστυνομίας. Στόχος της προσπάθειας είναι να εκτελεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η δημοτική αστυνομία τα καθήκοντα της και ειδικά στον τομέα της δίωξης του παράνομου στάσιμου ή πλανόδιου εμπορίου.
Το κόστος αγοράς της μοτοσικλέτας ανήλθε στις 4.000 ευρώ ενώ μεγάλο μέρος της δαπάνης καλύφθηκε από το επιμελητήριο Χαλκιδικής.
Η επίσημη παράδοση της μηχανής έγινε το..... μεσημέρι της Τετάρτης στο διοικητήριο της δημοτικής ενότητας Παλλήνης από τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Παλλήνης Νίκο Μπαμπίνη και τον αντιπρόεδρο Τάσο Μιχαηλίδη στον προϊστάμενο της δημοτικής αστυνομίας παρουσία του αντιδημάρχου Κασσάνδρας Γιώργου Κουτσούρα.
Τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης της δημοτικής αστυνομίας για την καλύτερη απόδοση έργου σε όλες τις τοπικές κοινότητες του δήμου και ευχαρίστησαν το επιμελητήριο Χαλκιδικής για τη βοήθεια του.

Ταυτόχρονα την ίδια στιγμή ο δήμος Κασσάνδρας προχώρησε στην καταστροφή κατασχεμένων, από τη δημοτική αστυνομία, προϊόντων. Τα εμπορεύματα αυτά συγκεντρώνονται κάθε εβδομάδα μετά τις εξορμήσεις και επιχειρήσεις της δημοτικής αστυνομίας, σε στέκια παράνομων μικροπωλητών.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Κουτσούρα η δράση επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε εβδομάδα καθώς ο όγκος είναι μεγάλος. Τα προϊόντα πετιούνται σε απορριμματοφόρο του δήμου και καταστρέφονται παρουσία μελών του εμπορικού συλλόγου για τη βεβαίωση όλων ότι οδηγούνται στο ΧΥΤΑ και όχι κάπου αλλού.
Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιώργος Γκιλής, επισημαίνοντας ότι τους εμπορικούς συλλόγους αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες, καταστηματάρχες κτλ θα πρέπει να τους στηρίζουν οι τοπικές κοινωνίες και οι φορείς που τις εκπροσωπούν και τις υπηρετούν.
Ο δήμος Κασσάνδρας είναι παράδειγμα προς μίμηση, αποδεικνύοντας πόσο εύκολα είναι τα πράγματα όταν κάποιος θέλει να τη τηρήσει τους νόμους.

Την ίδια τακτική θα θέλαμε να ακολουθήσουν και οι άλλοι δήμοι της Χαλκιδικής ώστε να μπει μια τάξη και να σταματήσει αυτή η μάστιγα του παραεμπορίου.

Συγχαρητήρια στον εμπορικό σύλλογο Παλλήνης και στον δήμο Κασσάνδρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: