Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Συμβουλές προς ιδιοκτήτες αγροτικών μηχανημάτων και μηχανημάτων έργου

Η Αστυνομική Διεύθυνση Xαλκιδικής στα πλαίσια της πρόληψης κλοπών γεωργικών μηχαμημάτων και εργαλείων παρέχει ενδεικτικές οδηγίες προς τους ιδιοκτήτες αυτών.
Ειδικότερα:
- Να μην αφήνουν τα εργαλεία – μηχανήματά τους εκτεθειμένα σε αφύλακτα και ερημικά σημεία από τα οποία είναι εύκολη η αφαίρεσή τους.Να...... τοποθετήσουν στις εγκαταστάσεις και στα μηχανήματά τους συναγερμούς ή άλλες τεχνικές λύσεις (π.χ. GPS) που θα αποτρέπουν ή θα δυσκολεύουν τους δράστες.
- Να αναφέρουν στις κατά τόπους αστυνομικές αρχές οτιδήποτε τους προξενεί την εντύπωση ότι μπορεί να σχετίζεται με τη συγκεκριμένη εγκληματική δραστηριότητα.
 - Να φωτογραφίζουν τα μηχανήματά τους προκειμένου να έχουν φωτογραφίες για να παραδώσουν στις Αρχές σε περίπτωση κλοπής.
- Να καταγράφουν τους αριθμούς: πλαισίου, κινητήρα, κιβωτίου ταχυτήτων, εμπρόσθιου άξονα, αλλά και όπου αλλού υπάρχει προκειμένου να τα γνωρίζουν για να τα παραδώσουν στις Αρχές σε περίπτωση κλοπής.
Σε περίπτωση τέλεσης κλοπής γεωργικού μηχανήματος,παρακαλούνται οι πολίτες να καταγγέλουν άμεσα  το περιστατικό στις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: