Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Οι Εφορίες «μετακομίζουν» στα ΚΕΠ

Σε εφαρμογή από Δευτέρα το σχέδιο συγχωνεύσεων.
Το σχέδιο συγχωνεύσεων και καταργήσεων εφοριών θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Οικονομικών από την ερχόμενη εβδομάδα, με τις πρώτες 20 εφορίες να συγχωνεύονται σε δέκα.
Πρόκειται για το σχέδιο εκσυγχρονισμού των εφοριών, με το οποίο, όπως σημειώνουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, οι 288 εφορίες που υπάρχουν σήμερα, θα περιοριστούν σε 30 μεγάλες εφορίες, με αντικείμενο κυρίως το ελεγκτικό έργο.
Με βάση το σχέδιο αυτό, οι φορολογούμενοι θα ......εξυπηρετούνται για όλες τις υποθέσεις τους είτε ηλεκτρονικά μέσω του TAXIS είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Έτσι, οι εφορίες που θα απομείνουν, θα ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με ελέγχους για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ενδεικτικό είναι ότι, από στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών, σε σύνολο 36 δισ. ευρώ εσόδων που εισπράχθηκαν το 2010, τα 22,77 δισ. ευρώ εισπράχθηκαν από 20 ΔΟΥ, ενώ, αντίθετα, οι 78 ΔΟΥ που βρίσκονται στο τέλος της κατάταξης από άποψη εσόδων εισέπραξαν μόλις 464 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, με την αποδέσμευση υπαλλήλων από τις ΔΟΥ που καταργούνται, το οικονομικό επιτελείο θα μπορεί να συγκροτεί ειδικά συνεργεία ελέγχου για την πάταξη της φοροδιαφυγής, ενώ αναμένεται ότι ένας αριθμός υπαλλήλων θα μεταταγούν από τις εφορίες στα ΚΕΠ, με αντικείμενο την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: