Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Οι απολύσεις στο Δημόσιο ξεκίνησαν από τους ΕΠ.ΟΠ.!

Από τις Ενοπλες Δυνάμεις, και πιο συγκεκριμένα από τον επιτυχημένο θεσμό των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.), φαίνεται πως αποφάσισε η κυβέρνηση να ξεκινήσει τις απολύσεις στο δημόσιο! Αυτό προκύπτει από την καταγγελία - βόμβα της Ανεξάρτητης Ενωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΑΕΔ), την οποία μάλιστα κοινοποίησε στην Εισαγγελία του Στρατοδικείου Αθηνών. Η εξέλιξη αυτή διαψεύδει στην πράξη την κυβέρνηση και τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος τον..... περασμένο Δεκέμβριο διέψευδε ότι υπάρχουν σχέδια για απολύσεις ΕΠ.ΟΠ., έτσι ώστε να μειωθεί το μισθολογικό κόστος.
 Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία της ΑΝΑΕΔ, το ΓΕΣ με απόφαση (Φ. 414.1α/33/167552/Σ.6303/20-6-2011) του διευθυντή Β' Κλάδου, υποστρατήγου Δημήτρη Γκαγκαστάθη, προχώρησε σε απολύσεις ΕΠ.ΟΠ. που έγιναν κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων, αφού, όπως αναφέρει στο έγγραφο - καταπέλτη: «Εχουμε στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι η υπηρεσία είτε δεν ενημέρωσε είτε ενημέρωσε μεν, όμως σε χρόνο που οι ενδιαφερόμενοι δεν έλαβαν γνώση και δεν κατέθεσαν προσφυγή επανακρίσεως, και προχώρησε στην απόλυσή τους!»

Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, η ΑΝΕΑΕΔ κάνει ευθέως λόγο για «μαγειρείο» στο ΓΕΣ που μεθόδευσε τις απολύσεις λέγοντας: «Περάν του ότι, παρότι δεν γνωρίζουμε, μπορούμε να φαντασθούμε τι “επαρκή αιτιολογία” έχει εφεύρει η υπηρεσία για να στηρίξει τις “ουσιώδεις ελλείψεις” των ουσιαστικών προσόντων που δικαιολογούν την απόλυση».

Το έγγραφο της ΑΝΕΑΕΔ, που έρχεται στη δημοσιότητα λίγες ώρες μετά τις φήμες για μαζικές απολύσεις ΕΠ.ΟΠ. και αντικατάστασή τους από «δωρεάν» φαντάρους που θα υπηρετούν αυξημένη θητεία, προκαλεί εύλογο προβληματισμό και απαιτεί άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας.

Στο θέμα μάλιστα αναφέρθηκε και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης, σε συνέντευξή του («Εθνος της Κυριακής»), τονίζοντας ότι «δεν θέλουμε επαγγελματικό στρατό, δεν μπορούμε να προσλαμβάνουμε επαγγελματίες οπλίτες, λόγω της οικονομικής συγκυρίας θέλουμε τη μείωση των αμυντικών δαπανών και της στρατιωτικής θητείας, αλλά συγχρόνως θέλουμε υψηλό βαθμό επιχειρησιακής ικανότητας». Με αυτόν τον τρόπο, ο κ. Μπεγλίτης επιβεβαιώνει και το ενδεχόμενο αύξησης της θητείας, αλλά και την κατάργηση του θεσμού των ΕΠ.ΟΠ. μέσω απολύσεων...
 
Βασίλης Θασίτης
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: