Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη βιολογική γεωργία με δικαίωμα παράτασης


Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Δριβελέγκας γνωστοποιεί ότι - μετά την απονιτροποίηση - δημοσιεύθηκε και η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη βιολογική γεωργία, η οποία αφορά τους παραγωγούς με δικαίωμα διετούς παράτασης στο Μέτρο 2.1.4. «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007 – 2013.
Για την εν λόγω πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, το σύνολο των πιστώσεων ανέρχεται σε 25 εκατ. ευρώ.
Επισημαίνεται ότι οι δικαιούχοι έχουν την......
δυνατότητα να υποβάλλουν αιτήσεις από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι και τις 23 Δεκεμβρίου του 2011, ενώ οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται ανάλογα με το ΑΦΜ. Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι µε ΑΦΜ που λήγει σε 1, 2 και 3 θα μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις µέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, όσων το ΑΦΜ λήγει σε 4, 5 και 6 µέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, σε 7 και 8 µέχρι τις 19 Δεκεμβρίου και σε 9 και 0 µέχρι τις 23 Δεκεμβρίου.

Οι αιτήσεις των δικαιούχων θα υποβάλλονται στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και στις κατά τόπους ΕΑΣ.

Να σημειωθεί ότι μετά την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της βιολογικής γεωργίας με δικαίωμα παράτασης, θα ακολουθήσει η πρόσκληση ενδιαφέροντος της βιολογικής κτηνοτροφίας με δικαίωμα παράτασης και στη συνέχεια οι προσκλήσεις για νέες εντάξεις.

Υπενθυμίζεται ότι το Μέτρο 2.1.4. του ΠΑΑ 2007 – 2013 συγχρηµατοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταµείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) µε ποσοστό 50% – 85%, ανάλογα µε τον τόπο εφαρµογής (Περιφέρεια Σύγκλισης, Περιφέρεια µη σύγκλισης, µικρά νησιά Αιγαίου Πελάγους) και από εθνικούς πόρους, σύµφωνα µε το χρηµατοδοτικό σχέδιο του µέτρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: