Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Πληρωμή εξόφλησης Ενιαίας Ενίσχυσης 2011


Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Δριβελέγκας γνωστοποιεί ότι ξεκινά από την ΑΤΕ αύριο, το βράδυ, Πέμπτη 22.12.2011 η διαδικασία της πίστωσης των λογαριασμών των δικαιούχων της ενιαίας ενίσχυσης. Να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν ανάληψη των χρημάτων από την Παρασκευή 23.12.2011.



Πληρωμή Εξόφλησης Ενιαίας Ενίσχυσης 2011.

    1. Ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τον προγραμματισμό η διαδικασία ελέγχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και ήδη το επεξεργασμένο αρχείο (δισκέτα) με τα ονόματα των δικαιούχων έχει αποσταλεί στην ΑΤΕ.
    2. Το όλο εγχείρημα ήταν τεχνικά και οικονομικά δύσκολο. Μετά την πληρωμή της προκαταβολής τον Νοέμβριο με συντονισμένες προσπάθειες έγιναν οι διορθώσεις του μεγαλύτερου αριθμού προβλημάτων από τις οργανώσεις των παραγωγών και οι υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ ανταποκρίθηκαν στην ανάγκη των αγροτών για έγκαιρη πληρωμή πριν τις γιορτές.
Το θέμα της εξεύρεσης των πόρων 1 δις € αποτέλεσε, αμέσως μετά την πληρωμή της προκαταβολής (10/11/2011), πρώτη προτεραιότητα του ΥΠΑΑΤ γνωρίζοντας τα προβλήματα ρευστότητας των τραπεζών από τα οποία δεν εξαιρείται και η ΑΤΕ. Σε συνεργασία με το Υπ. Οικονομικών τον Υπουργό Ε. Βενιζέλο και τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Φίλλιπο Σαχινίδη και σε συνεργασία με την Διοίκηση της ΑΤΕ έγινε κατορθωτή χθες το απόγευμα η εξασφάλιση της αναγκαίας ρευστότητας του 1 δις €.
    1. Η πληρωμή αυτή στην παρούσα οικονομική κρίση θα συμβάλει σημαντικά ενόψει και των εορτών στην οικονομική δραστηριότητα της υπαίθρου και τον προγραμματισμό της παραγωγής από πλευράς αγροτών.
    2. Η πληρωμή αφορά 700.098 δικαιούχους και το καταβαλλόμενο ποσό ανέρχεται σε 1.004.772.619 €.
      Η διαδικασία της πίστωσης των λογαριασμών θα αρχίσει από την ΑΤΕ την Πέμπτη 22.12.2011 το βράδυ και οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν ανάληψη από την Παρασκευή 23.12.2011.
      1. Από την Πέμπτη το απόγευμα μετά τις 18.00 οι δικαιούχοι θα μπορούν να ενημερώνονται για το ποσό της πληρωμής ή για τα προβλήματα της πληρωμής είτε μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΕΠΕ (WWW.opekepe.gr) είτε μέσω του αριθμού τηλεφώνου 1540.

Δεν υπάρχουν σχόλια: