Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με την με αριθ. πρωτ. 7664/21-12-011 απόφαση του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Διονύση Ψωμιάδη εγκρίθηκε συνολικά για τον Δήμο Πολυγύρου σ’ εκτέλεση σχετικής πρότασής του, το συνολικό ποσό των 294.737,52€ (διακοσίων ενενήντα τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων τριάντα επτά ευρώ και πενήντα δύο) για την προμήθεια εξοπλισμού ειδικών σχολείων και τμημάτων ένταξης δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων Δήμου Πολυγύρου από τον Άξονα Προτεραιότητας 07 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην ΠΚΜ του....
Ε.Π. Μακεδονίας – Θράκης».
Η παραπάνω έγκριση αφορά την προμήθεια καταλλήλου εξοπλισμού για τα δύο ειδικά σχολεία και επτά τμήματα ένταξης του Δήμου Πολυγύρου, περιλαμβάνει δε υπολογιστές, μηχανές γραφείου, συσκευές ήχου και εικόνας, διαδραστικούς πίνακες, έπιπλα, εξοπλισμό φυσιοθεραπείας, γυμναστικής αθλοπαιδιών και ψυχοκινητικής αγωγής, κεραμικής, ηλεκτρολογίας, ειδικό εξοπλισμό για παιδιά με κινητικά προβλήματα, όπως επίσης και με προβλήματα όρασης.
Τέλος ο Δήμος Πολυγύρου, στις 22/12/011 και στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Π.Κ.Μ. 2007-2013 Κωδικός Προτεραιότητας 75 – Υποδομές εκπαίδευσης υπέβαλλε σχετικό αίτημα και ολοκληρωμένο φάκελο συνολικού προϋπολογισμού 2.363.000€ (δύο εκατομμυρίων τριακοσίων εξήντα τριών χιλιάδων ευρώ) για την κατασκευή του νέου 6θέσιου Δημοτικού Σχολείου Καλυβών – Γερακινής και αναμένεται σχετική έγκριση για την υλοποίηση του όλου έργου.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Αστέριος Ζωγράφος, τόνισε τα παρακάτω:
Όλες οι παραπάνω προσπάθειές μας έχουν σαν αποκλειστικό στόχο να δώσουν την δυνατότητα σ’ όλα τα παιδιά του Δήμου μας, ανεξάρτητα ακόμα και από τα όποια σωματικά τους προβλήματα, να διαπαιδαγωγούνται και να μορφώνονται με τον καλύτερο τρόπο και μέσα σ’ ένα περιβάλλον ασφαλές, υγιεινό και με όλα τα κατάλληλα εργαλεία και όργανα για την πληρέστερη μόρφωσή τους.
Ο Δήμος μας θα συνεχίσει τις προσπάθειές του εκμεταλλευόμενος κάθε χρηματοδοτική δυνατότητα του Δημοσίου και του ΕΣΠΑ προς όφελος των Τοπικών Κοινωνιών ολόκληρου του Δήμου”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: