Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ(VIDEO)

Ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων της Χαλκιδικής πραγματοποίησαν την Τρίτη 21-2-2012 κινητοποίηση διαμαρτυρίας παρατάσσοντας τα βυτιοφόρα οχήματά τους μπροστά από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.
Αντιπροσωπεία του Σωματείου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Χαλκιδικής  σε συνάντηση που είχε με τον Αντιπεριφερειάρχη Ιωάννη Γιώργο τον ενημέρωσε για τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και της εφαρμογής του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ που....
αναφέρεται στην πάταξη της λαθρεμπορίας υγρών καυσίμων. 

Οι βενζινοπώλες διαμαρτύρονται για την επιβολή άδικων και εξοντωτικών προστίμων για δήθεν λαθρεμπόριο, και ζητούν με άμεση νομοθετική ρύθμιση να επιλυθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται. Στην προώθηση του αιτήματος τους ζήτησαν και τη στήριξη του Αντιπεριφερειάρχη ο οποίος δεσμεύτηκε  ότι θα μεταφέρει το αίτημά τους στη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ιωάννης Γιώργος έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των βενζινοπωλών είναι ουσιώδη. Στην εφαρμογή του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ για το λαθρεμπόριο δημιουργήθηκαν λειτουργικά προβλήματα, όπως λάθη στην καταγραφή στοιχείων, με αποτέλεσμα να επιβάλλονται βαριά πρόστιμα τα οποία είναι φυσικό να εξοντώνουν τον κλάδο. Η απαίτηση τους να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση είναι δίκαια και επιβεβλημένη για να αποκατασταθούν οι αδικίες.
Από την πλευρά μου θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια και σε συνεννόηση με του υπόλοιπους Αντιπεριφερειάρχες της Κ. Μακεδονίας θα προωθήσουμε το ζήτημα στην πολιτεία για επίλυση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: