Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Το παλαιό ΠΑΣΟΚ πάει στον ΣΥΡΙΖΑ

Φωτόπουλος, Ραυτόπουλος και λοιποί....
Το σύνθημα του κ. Αλέξη Τσίπρα «εμείς είμαστε το ΠΑΣΟΚ του 1981» εκτός από ρητορική έχει και πρακτική διάσταση. Συνδικαλιστές, πρώην βουλευτές και υπουργοί, όλο το πάλαι ποτέ «βαθύ» και κρατικοδίαιτο ΠΑΣΟΚ μετακομίζει στην Κουμουνδούρου. Ο κ. Ν. Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Ραυτόπουλος, ο κ. Αντ. Κοτσακάς, παλαιός υπουργός και στενός συνεργάτης του κ. Ακη Τσοχατζόπουλου στον καιρό της παντοδυναμίας του, είναι μόνο ορισμένα από τα δεκάδες στελέχη που εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ και συρρέουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι δύο πρώτοι βουλευτές του....
ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθηνών, οι Σοφία Σακοράφα και Π. Κουρουμπλής, συγκεντρώνουν 144.000 σταυρούς και είχαν εκλεγεί το 2009 με το ΠΑΣΟΚ. Αυτό σημαίνει ότι η αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ έχει και αριθμητικές επιπτώσεις για την Ιπποκράτους.
Παρά τις δηλώσεις στενών συνεργατών του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου ότι οι αποχωρούντες είναι εκφραστές ενός «παρακμιακού» ΠΑΣΟΚ το οποίο δεν έχει θέση στο κόμμα, είναι διάχυτη η ανησυχία για τις αποχωρήσεις στις χαμηλές συνδικαλιστικές βαθμίδες, που πιθανόν θα προσδέσουν ολόκληρες επαγγελματικές ομάδες στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Περισσότερα στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Γιώργος Φλωρίδης

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real.
«Όλη η παρασιτική αντίληψη έχει βρει καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε, σημειώνοντας ότι «εάν πάρει κάποιος το πρόγραμμά του για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και όλα όσα συμπυκνώνουν αυτά που μας χρεωκόπησαν, βλέπουμε ότι όσοι πήγαν να καταδικάσουν το ΠΑΣΟΚ, βλέπουν ότι όλο το παρασιτικό ΠΑΣΟΚ έχει μετακομίσει στο ΣΥΡΙΖΑ».

O κ. Φλωρίδης σημείωσε πως «ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν έθεσε ποτέ σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα. Αυτήν τη στιγμή το ύψιστο εθνικό συμφέρον διακυβεύεται από την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ».
Ανέφερε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν μιλάει για διαπραγμάτευση αλλά για μία επιθετική ακύρωση του μνημονίου» και συμπλήρωσε :
«Οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ακύρωση του μνημονίου και την καταγγελία της σύμβαση συνιστούν ευθεία σύγκρουση με την Ευρώπη με ανυπολόγιστες ζημιές για την Ελλάδα» και υποστήριξε ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα «είναι απέναντι στην Ευρώπη και θέλει να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός Ευρώπης και εκτός Ευρώ».

www.axortagos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: