Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Α. Σαμαράς «Δεν παίζουμε με την Ελλάδα»(VIDEO)

«Ο λαός απορρίπτει τα τυχοδιωκτικά παιχνίδια και τον λαϊκισμό» είπε στην δευτερολογία του ο Α. Σαμαράς κλείνοντας τις εργασίες της συνδιάσκεψης της ΝΔ. «Το πρώτο που έχω να πω είναι πως εδώ επιβεβαιώθηκε, ότι η μεγάλη δημοκρατική μας παράταξη, έχει άμεσα ανακλαστικά. Ότι η Ελλάδα έχει ανακλαστικά: Ξεπεράσαμε διαφωνίες από το παρελθόν και ενωθήκαμε μπροστά στην ανάγκη να διασωθεί η χώρα. Όλοι συμφωνούμε στις πιο σαρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αλλά αυτές δεν μπορούν να....
γίνουν σε μια Οικονομία που καταρρέει, σε μια κοινωνία που διαλύεται. Πρέπει να βάλουμε την Οικονομία στο δρόμο της Ανάπτυξης, πρέπει να διασώσουμε την κοινωνική συνοχή, για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις. Κι όχι κάποιες μόνο. Όλες! Και στην Οικονομία και στο σύστημα διακυβέρνησης».

Επιτέθηκε εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε ότι προτείνει τον «χορό του Ζαλόγγου» και πρόσθεσε «τρέφονται από την απόγνωση του κόσμου. Εμείς θέλουμε να ανοίξουμε το δρόμο της Ανάπτυξης, της σταθερότητας, να επιστρέψει η εμπιστοσύνη, να υπάρξουν επενδύσεις, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Να ξεπεράσουμε την κρίση με άλμα Ανάπτυξη. Όχι με άλμα στο κενό, όχι με το χορό του Ζαλόγγου»

Νωρίτερα ο Α. Σαμαράς είχε εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.  «Με τις προτάσεις του θα οδηγήσει τη χώρα εκτός Ευρώπης. Είναι μια τυφλή πορεία σε μια ανεξέλεγκτη καταστροφή» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ σπρώχνει τη χώρας στην χρεοκοπία, «παίζει και μπλοφάρει με τη τύχη της χώρας. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν είναι Αργεντινή. Δεν θέλουν αν αφήσουν τίποτα όρθιο», είπε χαρακτηριστικά. «Το ότι θα οδηγήσουν όλα αυτά τη χώρα εκτός ευρώ, δεν το λέμε μόνον εμείς. Το ομολογούν ανοικτά οι…μισές «συνιστώσες» τους. Και διαφωνούν οι άλλες μισές!Το ότι όλα αυτά είναι απίστευτες ανοησίες δεν το λέμε μόνον εμείς. Το λένε ανοικτά και εκπρόσωποι των Σοσιαλιστών, αλλά και των Πράσινων στην Ευρώπη. Τυφλή πορεία προς την ανεξέλεγκτη Καταστροφή…
Και δεν είμαστε εμείς που κινδυνολογούμε, τάχα, σε βάρος τους. Είναι εκείνοι που προκαλούν φόβο και ανησυχία σε όλους. Ακόμα και σε πολλούς δικούς τους» σημείωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ .

 Ο Α. Σαμαράς εξαπέλυσε και προσωπική επίθεση εναντίον του Α.Τσίπρα για τις θέσεις του στο θέμα της λαθρομετανάστευσης: «χάιδευε τους κουκουλοφόρους, προστάτευε τους λαθρομετανάστες, προστάτευε το παραεμπόριο και θέλει να δώσει άσυλο σε εκατομμύρια λαθρομετανάστες, θέλει να δώσει επίδομα ανεργίας και μάλιστα απεριόριστο σε όλους τους λαθρομετανάστες. Θέλει να αφοπλίσει την αστυνομία, θέλει να διαλύσει το στρατό. Όλα αυτά δεν είναι το «καινούργιο». Είναι το παλιό που πρέπει να τελειώσει.» κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.
 Ο Α. Σαμαράς εξαπέλυσε και προσωπική επίθεση εναντίον του Α.Τσίπρα για τις θέσεις του στο θέμα της λαθρομετανάστευσης: «χάιδευε τους κουκουλοφόρους, προστάτευε τους λαθρομετανάστες, προστάτευε το παραεμπόριο και θέλει να δώσει άσυλο σε εκατομμύρια λαθρομετανάστες, θέλει να δώσει επίδομα ανεργίας και μάλιστα απεριόριστο σε όλους τους λαθρομετανάστες. Θέλει να αφοπλίσει την αστυνομία, θέλει να διαλύσει το στρατό. Όλα αυτά δεν είναι το «καινούργιο». Είναι το παλιό που πρέπει να τελειώσει.» κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ποντάρει στην απελπισία του κόσμου και έχει ως όπλο το ψέμα. Στόχος τους είναι να οδηγήσουν τη χώρα στη δραχμή, ανέφερε. «Η αλήθεια είναι ότι ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί μόνο όσους θέλουν να βγει η Ελλάδα από το ευρώ! Όλους αυτούς που έβγαλαν τα κεφάλαιά τους από την Ελλάδα σε ευρώ και τώρα θέλουν να έλθουν να αγοράσουν πολύ φθηνότερα σε δραχμές. Γιατί πιστεύουν ότι μια κατεστραμμένη χώρα μπορούν να την αγοράσουν «για ένα κομμάτι ψωμί». Αυτοί είναι «το λόμπι της δραχμής», οι επίδοξοι ολιγάρχες του μέλλοντος! Αυτούς και μόνον εξυπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ!»

Επικριτικός ήταν ο Α. Σαμαράς και για τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Φρανσουά Ολάντ στην πρόσφατη επίσκεψη του στη Γαλλία. «Αλλά προσέξτε: με αυτές τις δυνάμεις που δέχονται πια την Ανάπτυξη, συγκρούεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Πηγαίνει ο κ. Τσίπρας στη Γαλλία και προσβάλλει τον νέο Πρόεδρο της χώρας αυτής, τον Φρανσουά Ολάντ! Τον άνθρωπο που προωθεί κι αυτός αλλαγή της συνταγής. Την ίδια στιγμή, οι «Πράσινοι» της Ευρώπης που ήθελαν κι αυτοί να αλλάξει η συνταγή του Μνημονίου, ακούν αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και τα χαρακτηρίζουν ανοησίες». 

 Ο Α. Σαμαράς αναφερόμενος στις επενδύσεις και την πρόταση της ΝΔ για μείωση των φόρων, έκανε αναφορά στην COSCO και πιο συγκεκριμένα στον Κώστα Καραμανλή. «Θυμάστε την Cosco; Όταν την φέραμε στην Ελλάδα, όλοι οι άλλοι ήταν στα κάγκελα και προσπαθούσαν να την διώξουν. Τότε πρωτοστατούσε το ΠΑΣΟΚ του λεφτά υπάρχουν. Αλλά δεν υστερούσε και η Αριστερά… Ευτυχώς δεν κατάφεραν να ματαιώσουν εκείνη την επένδυση τότε. Σήμερα έχει δημιουργήσει 800 θέσεις απασχόλησης άμεσα, και άλλες τόσες περίπου δίπλα της. Και δεν έχει γίνει ακόμα ούτε η μισή…
Σήμερα 1500 οικογένειες ζουν με πολύ ικανοποιητικές αποδοχές, ενώ δίπλα θερίζει τα πάντα η ανεργία. Συμπέρασμα: Μακάρι να είχαν έλθει κι άλλες δέκα, άλλες εκατό Cosco. Δεν την άφησαν τότε. Αλλά μπορούμε να τις φέρουμε εμείς!»
Ο πρόεδρος της ΝΔ κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε όλους τους Έλληνες να δώσουν τη μάχη με τη ΝΔ σε έναν αγώνα για να αλλάξει σελίδα ο τόπος. Κανείς δεν περισσεύει,είμαστε η μόνη δύναμη που μπορούμε να κρατήσουμε όρθια την πατρίδα, είπε χαρακτηριστικά. Κανείς δεν περισσεύει στη μάχη αυτή. Κανένα δεν θεωρούμε «δεδομένο». Οι λαοί στα δύσκολα κρέμονται από την ψυχή τους. Κι ο δικός μας λαός, δεν θα αφήσει κανένα ΣΥΡΙΖΑ και κανένα ΠΑΣΟΚ να περάσει τα διόδια της Ιστορίας μας με πλαστά χαρτιά. Γιατί ο λαός δεν έχει ανάγκη από λαθρέμπορους των καημών του.
Αλλά από υπερασπιστές της ανάπτυξης του τόπου, που μόνον αυτή θα δώσει θέσεις εργασίας στα παιδιά του. Η παρουσία σας εδώ είναι η ζωντανή υπεράσπιση της θέλησης του Ελληνικού λαού. Αλλά και η μεγάλη απόδειξη, ότι σε αυτό τον αγώνα της Πατρίδας μας δεν θα υπάρχουν νικημένοι.
Μόνο νικητές! Ολόκληρος ο Ελληνικός λαός! 
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: