Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ένταξη του ΕΠΑΛ Νικήτης στο ΕΣΠΑ


Η κατασκευή κτιρίου Επαγγελματικού Λυκείου Νικήτης και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, που αποτελεί πρόταση του Δήμου Σιθωνίας, αξιολογήθηκε θετικά από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Η κατασκευή νέου κτιρίου για το ΕΠΑΛ Νικήτης αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων ολόκληρης της Σιθωνίας. Το νέο κτίριο του ΕΠΑΛ θα αποτελείται από δύο ορόφους, όπου θα....
στεγαστούν αίθουσες, εργαστήρια, γραφεία και άλλοι βοηθητικοί χώροι, ενώ στο ίδιο έργο συμπεριλαμβάνεται αίθουσα, 500 τ.μ. περίπου, με αμφιθέατρο και σκηνή.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 3.580.000 ευρώ.
Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος σε δήλωσή του ανέφερε: «Με συντονισμένες προσπάθειες και οργανωμένη δουλειά μαζί με τους συνεργάτες μου δίνουμε βαρύτητα στην εκπαίδευση και αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα για τη χρηματοδότηση έργων και δράσεων που συμβάλλουν στην αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος και τη βελτίωση των παρεχομένων σπουδών στο Δήμο μας. Το νέο σχολικό κτίριο του ΕΠΑΛ Νικήτης θα αποτελεί κόσμημα για την περιοχή μας, θα λύσει διαπαντός τα προβλήματα σχολικής στέγης των μαθητών της Σιθωνίας και παράλληλα θα είναι μια κυψέλη πολιτισμού με την αξιοποίηση από όλους τους φορείς πολιτισμού της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων. Παρά τις δύσκολες συγκυρίες συνεχίζουμε με επιμονή για την αναβάθμιση των υποδομών του Δήμου μας».
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: