Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Δίκαιη κατανομή των κοινοτικών κονδυλίων ζήτησε ο Παπούλιας

Την πολιτική ανάπτυξης με ιεράρχηση των δαπανών και την καταπολέμηση της ύφεσης ανέφερε ως βασικούς στόχους της Ελλάδας ο Έλληνας Πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας στην παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, ο οποίος είναι επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στη Σύνοδο.
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, ο Κ. Παπούλιας τόνισε ότι οι πόροι που διατίθενται για την ανάπτυξη πρέπει να είναι επαρκείς και πρόσθεσε ότι για να πετύχουν οι στόχοι της πολιτικής συνοχής χρειάζεται «δίκαιη κατανομή των κονδυλίων».

Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος ανέφερε πως η....
πρόκληση για την Ελλάδα, αλλά και για άλλες χώρες, είναι πώς θα ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες από τα κοινοτικά κονδύλια.

Για το λόγο αυτό, σημείωσε, η εκτίμηση που θα γίνει για την κατανομή των κονδυλίων, θα πρέπει να βασίζεται στα πιο πρόσφατα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας, τα οποία απεικονίζουν την πραγματική κατάσταση (και όχι του 2008, όπως γίνεται σήμερα).

Ο Κ.Παπούλιας αναφέρθηκε επίσης στον υψηλό δείκτη ανεργίας, ιδιαίτερα για τους νέους στην Ελλάδα.


Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι τα κράτη-μέλη που καλούνται να εφαρμόσουν μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας, υπόκεινται σε ανυπόφορες πιέσεις.


Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Κ.Παπούλιας είχε σύντομη συνομιλία με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.


Επίσης, ο Κ.Παπούλιας είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Κύπριο πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια και αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: