Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
- Έχοντας υπόψη τον αριθμό των οχημάτων που εισήλθαν στο Νομό Χαλκιδικής κατά τις προηγούμενες ημέρες αλλά και τις πρωινές ώρες της σήμερον, το γεγονός της ιδιαίτερα αυξημένης κίνησης με κατά διαστήματα ανάσχεση κυκλοφορίας κατά τις ώρες 18.00' έως 22.30 της προηγούμενης Κυριακής αλλά και τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες (αυξημένη κίνηση στην Ε.Ο. Ν.Μουδανιών – Θεσ/νίκης με αυξητική τάση) και προς εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, από τη Δ/νσή μας προτείνονται οι κάτωθι εναλλακτικές διαδρομές :...

α) Οι κινούμενοι από την περιοχή χερσονήσου της Σιθωνίας να κατευθύνονται δεξιά στη Δ/ση Γερακινής (φωτεινοί σηματοδότες) προς Πολύγυρο και στη συνέχεια να ακολουθήσουν την Ε.Ο. Πολυγύρου – Θεσσαλονίκης, όπου παρατηρείται αυτή τη στιγμή αραιή κυκλοφορία οχημάτων.

 Επίσης προκειμένου αποφύγουν το οδικό τμήμα Νικήτης – Γερακινής, μπορούν εναλλακτικά να κινούνται μέσω Αγ.Νικολάου – Μεταγγιτσίου – Πλανών – Πολυγύρου και στη συνέχεια να ακολουθήσουν την Ε.Ο. Πολυγύρου – Θεσσαλονίκης.

β) Οι κινούμενοι από τις περιοχές Φούρκας, Καλάνδρας, Μόλα Καλύβα, Αγ.Παρασκευής και Σίβηρης, προκειμένου αποφύγουν το οδικό τμήμα Καλλιθέας – Αφύτου – Φώκαιας, που ως γνωστόν παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση με ανάσχεση κυκλοφορίας ανά διαστήματα, μπορούν να το παρακάμπτουν κινούμενοι εναλλακτικά μέσω Δ/σης Κ.Υ. Κασσανδρείας – Σάνη. 

γ) Οι επιθυμούντες να αποφύγουν την Ε.Ο. Ν.Μουδανιών – Θεσσαλονίκης μπορούν να κινηθούν εναλλακτικά είτε μέσω Ν.Μουδανιών – Ν.Φλογητών – Ν.Πλαγίων – Ν.Καλλικράτειας – Επανωμής ή μέσω Ν.Μουδανιών – Ν.Τρίγλιας – Πετραλώνων – Αγ.Αντωνίου – Σουρωτής.

δ) Οι κινούμενοι από την περιοχή της Ιερισσού να κατευθύνονται προς Σταυρό και στη συνέχεια να εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.

- Επισημαίνεται ο αριθμός των εξερχόμενων οχημάτων είναι τεράστιος σε σχέση με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο (3.500-4.500 οχήματα / ώρα) και η κίνηση μέσω των εναλλακτικών διαδρομών θα συμβάλει τα μέγιστα στην ελαχιστοποίηση των καθυστερήσεων και την ομαλή ροή της κυκλοφορίας.
- Οι οδηγοί θα ενημερώνονται έγκαιρα για τυχόν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις από τους τροχονόμους που βρίσκονται στο οδικό δίκτυο, καθώς και τηλεφωνικά μέσω των αριθμών 100 και 2371.021610
Α.Δ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: