Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ 4ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Με την παράσταση «Εδώ Λιλιπούπολη» συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή 13 Ιουλίου το 4ο Φεστιβάλ Πολυγύρου.
Πρόκειται για μια μουσική παράσταση, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, με τραγούδια της επιτυχημένης ραδιοφωνικής εκπομπής (1976-1980) «Εδώ Λιλιπούπολη» του Γ΄ Προγράμματος, όταν ήταν υπό τη διεύθυνση του Μάνου Χατζιδάκι.
Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το 2011 στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου.
Τους στίχους των τραγουδιών έχει γράψει η Μαριανίνα Κριεζή και τη μουσική οι ταλαντούχοι συνθέτες Λένα Πλάτωνος, Νίκος Κυπουργός, Δημήτρης Μαραγκόπουλος και Νίκος Χριστοδούλου.
Τραγουδά η Παιδική Χορωδία Πολυγύρου, που....
φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια ζωής, γεμάτα μουσική και επιτυχίες με συνοδεία 15μελούς ορχήστρας από καταξιωμένους μουσικούς.
Η ενορχήστρωση των τραγουδιών έγινε από τον Μιχάλη Πιπέρκο και την Ιόλη Ρώσσιου.
Τα τραγούδια δίδαξαν η Τατιάνα Σαραφιανού και η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου.
Στη διεύθυνση του συνόλου ο Σωτήρης Αλεβίζος.
Σκηνοθετική επιμέλεια: Μαρία Μήτρου.
Συμβολικό εισιτήριο για την ενίσχυση της Παιδικής Χορωδίας 5 €.

Αύριο Σάββατο 14 Ιουλίου… 
«Ο παππούς έχει πίεση». Πρόκειται για τη γνωστή θεατρική παράσταση με τον Κώστα Βουτσά και την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου. Επίσης παίζουν: Θωμαΐς Ανδρούτσου, Σοφία Παυλίδου, Κώστας Αποστολάκης, Πέτρος Λαγούτης.
Σκηνοθεσία: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Αγγελίτα Τσούγκου, Art Director: Φρόσω Ράλλη, Σκηνικά: Γιάννης Μουρίκης, Σχεδιασμός Φωτισμών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη, Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα, Μουσική Επιμέλεια: Κώστας Ζήκος, Παραγωγή: SIGMA Productions, Παραγωγός: Κώστας Σπυρόπουλος
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:
Ο παππούς, οι τρεις ανεκδιήγητες εγγονές του, ένας μπάτσος, κι ένας πιτσιρικάς από το Σύνταγμα, έρχονται αντιμέτωποι με απρόσμενες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην Ελλάδα του 2012, αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό. Η μία εγγονή ψάχνει επειγόντως σπέρμα από άνθρωπο εμπιστοσύνης για να κάνει πραγματικότητα τον μεγάλο της καημό, να τεκνοποιήσει. Η δεύτερη ερωτεύεται το συντηρητικό μπάτσο και από το απόλυτο φρικιό μεταμορφώνεται σε γυναίκα για σπίτι με καθωσπρέπει συμπεριφορά. Και η τρίτη κηρύσσει την επανάστασή της και αλλάζει επιτέλους ζωή, θέτοντας τους δικούς της όρους και κανόνες. Μέντορας της οικογένειας ο παππούς φυσικά! Κάτι τα 80 του χρόνια, κάτι το αριστερό του παρελθόν, κάτι η άνοια που τον έχει κυριεύσει, ο παππούς μεταλλάσσεται και γίνεται φαν των Pink Floyd έχοντας ως μότο του τη θρυλική φράση «Hey, teacher, leave the kids alone». Πάνω στις πολιτικές και κοινωνικές απόψεις του παππού, επενδύει ιδεολογικά ο πιτσιρικάς Χάρης και ιδρύει ένα νέο πολιτικό κίνημα με το όνομα «Ψάξου». Στόχος του κινήματος; Να εκφραστεί επιτέλους πολιτικά η γενιά του Συντάγματος. Πρόεδρος του κινήματος; Ο Παππούς. Αντιπρόεδρος, ο Χάρης. Επιτελικές θέσεις κατέχουν ασφαλώς και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Το «Ψάξου» γίνεται η ελπίδα του μέλλοντος για την τρελή οικογένεια του παππού και ίσως και για την Ελλάδα. Μία ξεκαρδιστική ελληνική κωμωδία για μια οικογένεια... ακριβώς σαν τη δική μας!
Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό 17 €, Μειωμένο/Φοιτητικό 15 €, Παιδικό (παιδιά κάτω των 12 ετών) 12 €. Επίσης οι δικαιούχοι εισιτηρίων του ΟΓΑ μπορούν με απλή επίδειξη του βιβλιαρίου τους να παίρνουν το μειωμένο εισιτήριο των 12 €.

Ώρα έναρξης παραστάσεων: 21.30
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: