Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή -Τα μεσάνυχτα η ψήφος εμπιστοσύνης

Με ομιλίες υπουργών, βουλευτών, αλλά και της Αλέκας Παπαρήγα, συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση, επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Θα ακολουθήσει η δευτερολογία των πολιτικών αρχηγών και η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί, με την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, και την ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
Με ομιλίες υπουργών, βουλευτών, αλλά και της Αλέκας Παπαρήγα, συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση, επί....
των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Θα ακολουθήσει η δευτερολογία των πολιτικών αρχηγών και η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί, με την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, και την ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.


Ν. Δένδιας: Εθνική συστράτευση για τη δημόσια ασφάλεια

«Η ελληνική Δημοκρατία δεν μπορεί στο συνταγματικό της πλαίσιο να αποδεχθεί την αμφισβήτηση του ρόλου των σωμάτων ασφαλείας ή την κατά τον οποιονδήποτε τρόπο υποκατάστασή τους», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας χαρακτηρίζοντας τη λαθρομετανάστευση και την εγκληματικότητα ως παράγοντες που λειτουργούν ως απειλή.


Μοχλός ανάπτυξης για τη Βόρεια Ελλάδα το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης

Τους στόχους του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, περιέγραψε κατά την ομιλία του ο αρμόδιος υπουργός Θεόδωρος Καράογλου επισημαίνοντας ότι η επανίδρυση του υπουργείου
«αποδεικνύει τη σημασία που αποδίδει η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη».

Φορολογικά μέτρα και μεταρρυθμίσεις εξαγγέλλει ο Γ. Μαυραγάνης

Αξιολόγηση φοροαπαλλαγών με βάση εισοδηματικά κριτήρια, υποβολή φορολογικών δηλώσεων σε συγκεκριμένη ημερομηνία και εφαρμογή ηλεκτρονικού περιουσιολογίου το 2013, εξήγγειλε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός οικονομικών Γ. Μαυραγάνης ενώ νωρίτερα ο υπουργός Αμυνας, Π. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε η κρίση να μετατραπεί σε κρίση εθνικής ασφάλειας και εθνικής κυριαρχίας.
Προανήγγειλε, λιγότερες δαπάνες για εξοπλισμούς, με τη μείωση ή την αναδιάταξη μονάδων και στρατιωτικών εγκαταστάσεων, σε καθεστώς απόλυτης διαφάνειας και μέσω των επιτροπών της Βουλής.

Ολγα Κεφαλογιάννη: Μονόδρομος η ανάπτυξη του Τουρισμού


Μονόδρομο για την Ελλάδα χαρακτήρισε την ανάπτυξη του Τουρισμού η Ολγα Κεφαλογιάννη, θέτοντας ως προτεραιότητες την προβολή του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό, την ενεργοποίηση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, ενώ, όπως είπε, στοίχημα για το 2012 αποτελεί να κλείσει το έτος με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, έτσι ώστε από το 2013 να ξεκινήσει και πάλι η ανοδική πορεία για τον τουρισμό της χώρας.

Κ. Αρβανιτόπουλος: Ο νόμος- πλαίσιο θα εφαρμοστεί

"Μοναδικός γνώμονας των αποφάσεων μας είναι το δημόσιο συμφέρον" τόνισε νωρίτερα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αναφερόμενος στον νόμο - πλαίσιο.
Κατά του ανοίγματος του επαγγέλματος των δικηγόρων τάχθηκε ουσιαστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης, Α. Ρουπακιώτης λέγοντας ότι το επάγγελμα του δικηγόρου είναι τόσο ανοιχτό, που μόνον όσοι δεν θέλουν δεν γίνονται δικηγόροι.
 ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: