Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα Σφαγεία Γαλάτιστας

Με δυναμικές κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στα Σφαγεία της Γαλάτιστας, τα οποία παραμένουν κλειστά μετά την απόφαση της Περιφέρειας προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να λειτουργούν νόμιμα και χωρίς προβλήματα. Τα σφαγεία στη Γαλάτιστα δεν διέθεταν ISO και HASP ενώ έπρεπε να ολοκληρωθεί και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Ο δήμος Πολυγύρου έχει ήδη προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες και σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Γαλάτιστας τα σφαγεία θα ανοίξουν τις επόμενες ημέρες, μόλις υπογραφούν οι άδειες από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι εργαζόμενοι στα σφαγεία όμως, οι οποίοι εδώ και...
μήνες έχουν μείνει χωρίς δουλειά αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις την Παρασκευή, ημέρα που ξεκινάει η Γιορτή Κτηνοτροφίας που θα λάβει χώρα στη Γαλάτιστα. 
Το πρωί της Τετάρτης οι κτηνοτρόφοι συναντήθηκαν με το δήμαρχο Πολυγύρου, ο οποίος τους ζήτησε να μην προβούν σε κάποια κίνηση διαμαρτυρίας καθώς, την Παρασκευή, τη Γιορτή Κτηνοτροφίας αναμένεται να επισκεφτεί ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος και τους διαβεβαίωσε ότι τα σφαγεία θα ανοίξουν άμεσα. Πληροφορίες του Ηalkidikifocus.gr θέλουν το Σωματείο Εργαζομένων στα Σφαγεία να είναι έτοιμοι την ημέρα έναρξης της Γιορτής να αποκλείσουν τις εισόδους του χωριού και να εμποδίζουν την προσέλευση των καλεσμένων. Την ίδια μέρα ετοιμάζουν παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο δημαρχείο Πολυγύρου.
Halkidikifocus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: