Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε από φίλους του Συλλόγου ότι στις 27 Σεπτεμβρίου 2012 στην περιοχή του Πολυγύρου Χαλκιδικής, διαπιστώθηκαν κρούσματα εκμετάλλευσης του ονόματός του. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε η περίπτωση γυναίκας η οποία ως πλανόδια πωλήτρια βιβλίων, εκδίδοντας διάτρητη απόδειξη εκδοτικού οίκου βιβλίων, πραγματοποίησε σχετικές πωλήσεις αναφέροντας ότι μέρος των πωλήσεων αυτών θα διατεθεί στο Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαψεύδει κατηγορηματικά την οποιαδήποτε ανάμειξή του στο συγκεκριμένο περιστατικό. Τονίζει δε, ότι...
δε βγαίνει ποτέ στο δρόμο, ούτε από πόρτα σε πόρτα για να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε πωλήσεις ή να κάνει έρανο. Οι χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση των σκοπών του γίνονται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, στα γραφεία του ή στους χώρους του. Επισημαίνει ότι για κάθε δωρεά, ανεξαρτήτως ποσού, ή για οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή, εκδίδεται νόμιμη διάτρητη απόδειξη με το λογότυπο του Συλλόγου.

Σημειώνει, ακόμη, ότι  στο παρελθόν, σε πολλές περιοχές της χώρας, πολίτες έχουν πέσει θύματα επιτηδείων οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι το όνομα του Συλλόγου και την κοινωνική ευαισθησία των ανθρώπων, προσπορίζονται οικονομικά οφέλη υπό το πρόσχημα δήθεν πωλήσεων ποικίλων ειδών, εράνων, κληρώσεων κ.ά. Για το λόγο αυτό και προς αποφυγή άλλων παρόμοιων περιστατικών που σε καμία περίπτωση δε συνάδουν με τους σκοπούς και τις αρχές του Συλλόγου, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρακαλεί όλους τους πολίτες, τους φίλους του αλλά και οποιονδήποτε αντιληφθεί τέτοια περιστατικά να επικοινωνήσει άμεσα τόσο με τις Αστυνομικές Αρχές, όσο και με το Σύλλογο, στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056.


Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056
Μαρούσι, Κεντρικά γραφεία, τηλ: 210-3306140
Ε-mail: info @hamogelo.gr

Παπακυριαζή 3, Θεσσαλονίκη, τηλ: 2310-250160
E-mail: thessaloniki @hamogelo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: