Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012

Η ΕΙΚΟΝΑ "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ" ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Χαλκιδικής (1912 – 2012), θα μεταφερθεί στον Πολύγυρο η πάνσεπτος Εικόνα της Παναγίας «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ».
Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος, η οποία θα συνοδεύεται από τα μέλη της Ιεράς Κοινότητος του Αγ. Όρους, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012, ώρα 11 το πρωί στην πλατεία Ηρώων, του Πολυγύρου.
Θα την υποδεχτούν ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος μετά του ιερού κλήρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος και.... μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος μετά του Δημοτικού Συμβουλίου, Βουλευτές, εκπρόσωποι των Αρχών της Χαλκιδικής και ο ευσεβής λαός.
Η σεβάσμια και ιστορική Εικόνα θα παραμείνει για προσκύνημα των πιστών στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου Πολυγύρου το Σάββατο και την Κυριακή 3 και 4 Νοεμβρίου 2012 και θα αναχωρήσει για το Άγιο Όρος τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 ώρα 9 το πρωί.
Για τη διευκόλυνση των πιστών που επιθυμούν να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα, ο Ναός θα παραμείνει ανοιχτός έως ότου απαιτηθεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: