Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Ξεκινούν από τις 15 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις

Με μειώσεις τιμών που θα φτάνουν μέχρι και το 70%, από την πρώτη κιόλας ημέρα, αναμένεται να ανοίξει η «αυλαία» των χειμερινών εκπτώσεων στις 15 Ιανουαρίου 2013. Οι έμποροι, που δηλώνουν απογοητευμένοι από τον εορταστικό τζίρο, σχεδιάζουν να ρίξουν στην αγορά το τελευταίο τους «χαρτί», με σκοπό να την «αναθερμάνουν» όσο είναι δυνατόν. Οι χειμερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013, ενώ όπως ....
μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, συνεχίζεται ο διάλογος της αγοράς με το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την αναμόρφωση των όρων της αγοράς και μεταξύ των θεμάτων που συζητούνται -πέρα από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές- είναι και το θέμα των εκπτώσεων και των προσφορών.
Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Β. Κορκίδης, το τελευταίο διάστημα, έχει σχολιάσει ότι τα εμπορικά καταστήματα που βάζουν «λουκέτο» πληθαίνουν, με τον τζίρο πέρυσι να έχει διαμορφωθεί στα 13 δισ. ευρώ και φέτος να μην ξεπερνάει τα 9 δισ. ευρώ. Δηλαδή, να εμφανίζεται μείωση κατά 30%. «Έχουμε 1,5 δισ. ευρώ μειωμένα έσοδα για το δημόσιο, τη στιγμή που πολλές επιχειρήσεις αυτή την περίοδο κάνουν 25% με 30% του ετήσιου τζίρου τους. Για κάποιες επιχειρήσεις δεν υπάρχει επόμενη μέρα» έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: