Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Απεργίες μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις

Κινητοποιήσεις μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, εισηγείται η ΟΛΜΕ. Η μαραθώνια συνεδρίαση ολοκληρώθηκε στις 9 το βράδυ. Θα υπάρξει νέα συνεδρίαση την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι για τη λήψη των οριστικών αποφάσεων.
Προτείνεται μία 24ωρη απεργία την πρώτη ημέρα των πανελλαδικών στις 17 Μαΐου και πενθήμερη απεργία από τις 20 έως τις 24 Μαΐου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του...

συνδικαλιστικού οργάνου, Νίκο Παπαχρήστο, τα μέλη ήταν πολύ κοντά στην απόφαση για απεργία κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, ωστόσο διέκοψαν τη συνεδρίαση λόγω έντασης που υπήρξε μεταξύ του ΠΑΜΕ και του ΔΑΚΕ.

Η πρόταση της ΔΑΚΕ για ψηφοφορία με κάλπες από τις τοπικές ΕΛΜΕ, κατά τη γενική συνέλευσή τους που θα γίνει στις 15 Μαΐου αποσύρθηκε, ενώ η πρόταση του ΠΑΜΕ για 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Μαΐου δεν πήρε την πλειοψηφία.

Επανήλθε τη ΔΑΚΕ με νέα πρόταση η οποία προβλέπει τη συμμετοχή του 30% στις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ.

Αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο της πολιτικής επιστράτευσης οι εκπαιδευτικοί. Αδιαπραγμάτευτη η απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων, ξεκαθάρισε χθες ο υπουργός παιδείας.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με ανακοινώσεις τους τάσσονται κατά της απεργίας.

Κινητοποιήσεις και στα ιδιωτικά σχολεία;

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ ότι θα προτείνει κινητοποιήσεις στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, ο υπουργός παιδείας κάλεσε σε συνάντηση το ΔΣ για αύριο στη 1 το μεσημέρι.

Μετά τη συνάντηση θα γίνει νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ώστε να επανεκτιμηθεί η κατάσταση και να συγκροτηθεί η πρόταση που θα καταθέσει το Δ.Σ. στις Συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων που θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: