Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Διεθνή Συνάντηση Ρίψεων «τα Σιθώνεια»

Δελτίο Τύπου
για τη Διεθνή Συνάντηση Ρίψεων «τα Σιθώνεια» (στη Μνήμη του Κώστα Σπανίδη)

1. Η διεθνής συνάντηση ρίψεων, «τα Σιθώνεια», θα διεξαχθεί φέτος την 14η Ιουλίου 2013, ημέρα Κυριακή, από 16:00 έως 21.00, στο Δημοτικό στάδιο Νικήτης Χαλκιδικής. Τα κυρίως αγωνίσματα των φετινών Σιθωνείων είναι: Σφυροβολία (Α-Γ), Σφαιροβολία (Α-Γ) και Δισκοβολία (Α-Γ).
2. Για 3η συνεχόμενη χρονιά  η συνάντηση διεξάγεται στη μνήμη του φίλου, αθλητή και... προπονητή Κώστα Σπανίδη, ο οποίος στήριξε στην προσπάθειά μας να καθιερωθούν τα Σιθώνεια.
3. Θα συμμετάσχουν 12 αθλητές από την Ευρώπη, 8 από την Κύπρο και 22 από την Ελλάδα.
4. Παράλληλα, με το κυρίως πρόγραμμα θα διεξαχθούν και αγωνίσματα μικρότερων κατηγοριών ( περίπου 70 αθλητές-αθλήτριες): Σφαιροβολία Π-ΠΠ/Α, Κ-ΠΚ/Α, Μήκος ΠΚ/Α, Μήκος ΠΠ/Β, 100μ Π-ΠΠ/Α, 100μ Κ-ΠΚ/Α και αγωνίσματα Kids Athletics. Ύστερα από πρόταση παλαιών πρωταθλητών, θα διεξαχθεί το αρχαίο αγώνισμα της ΛΙΘΟΒΟΛΙΑΣ.
5. Θα τιμηθούν τρείς αθλήτριες Ειρήνη Τερζόγλου (κάτοχος πανελλήνιου ρεκόρ στη σφαιροβολία), Στέλλα Παπαδοπούλου (κάτοχος πανελλήνιου ρεκόρ στη σφυροβολία), Εύη Τσαμόγλου (πρώην κάτοχος πανελλήνιου ρεκόρ στη σφυροβολία) και ο πρώην Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης Χάρης Λαζαρίδης.
6. Ήδη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την προετοιμασία του γηπέδου ώστε να φιλοξενήσει τον αγώνα.
7. Η οργανωτική επιτροπή των Σιθωνείων, νοιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει το ΣΕΓΑΣ, το Δήμο Σιθωνίας, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Π.Ε. Χαλκιδικής), για την οικονομική τους στήριξη.
8. Η συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των Σιθωνείων 2013, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013 και ώρα 12:30, στο ξενοδοχείο Anthemous Sea Beach and Spa Resort, (11 χιλιόμετρα από τη Νικήτη προς N. Mαρμαρά). Μετά την παρουσίαση θα παρατεθεί μικρή δεξίωση προς τιμή των προσκεκλημένων και των ΜΜΕ, προσφορά του ξενοδοχείου.
9. Σας παρακαλούμε για την παρουσία σας / εκπροσώπηση στις παραπάνω εκδηλώσεις.
Συντονιστής-Υπεύθυνος, Νίκος Παπαδημητρίου (6942-812871, 23750-23021)



Δεν υπάρχουν σχόλια: