Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ!

Τον πρώτο της μήνα έκλεισε η εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου στο πλαίσιο του προγράμματος «Στις βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος» του δικτύου Future Library, στο οποίο συμμετέχει η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη, με μεγάλη συμμετοχή παιδιών και αμείωτο ενδιαφέρον.
Από τις 14 Ιουνίου αναπτύχθηκαν δράσεις για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού, που δήλωσαν συμμετοχή πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι, πέρα από το...
βασικό στόχο της γνωριμίας και του κτισίματος μιας ισχυρής, διαχρονικής σχέσης των παιδιών με τις βιβλιοθήκες, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία απαντά και στην πραγματική ανάγκη για εκδηλώσεις και δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ειδικά για τα παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα για διακοπές ή κατασκήνωση.
Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή απόγευμα ο χώρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πολυγύρου πλημμυρίζει από χαρούμενες φωνές και χαμόγελα, καθώς τα παιδιά συνδυάζουν την ανάγνωση βιβλίων με τη ζωγραφική, τη χειροτεχνία, το τραγούδι, το παιχνίδι.
Χάρη στο μεράκι και την αγάπη εθελοντών εκπαιδευτικών μικρά και μεγαλύτερα παιδιά απολαμβάνουν την παρέα με δεκάδες ολοκαίνουρια δροσερά βιβλία, μαθαίνουν να εργάζονται συλλογικά, περνούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.
Σε όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής εκστρατείας τα παιδιά ψηφίζουν το αγαπημένο τους χρώμα στη βιβλιοθήκη, συγκεντρώνουν αντικείμενα διαφορετικών χρωμάτων, για να φτιάξουν μια πολύχρωμη συλλογή, ένα Μουσείο των Χρωμάτων και με κουρελάκια χρωματιστά δημιουργούν την πολύχρωμη σημαία του καλοκαιριού!
Αύριο Παρασκευή 19 Ιουλίου τη δράση έχει αναλάβει να υλοποιήσει η καθηγήτρια μουσικής Εριφύλη Διαμιανού. Θα διαβαστεί το βιβλίο «Μαύρος ουρανός με ροζ συννεφάκια» (Κώστας Χαραλάς, εκδόσεις Πατάκη) και στη συνέχεια η μουσική θα περιγράψει τα χρώματα των συναισθημάτων. Τα παιδιά θα ασχοληθούν με τα έργα: Η σονάτα της άνοιξης – Μπετόβεν, Καρυοθραύστης – Τσαϊκόφσκι, Τέσσερις εποχές – Βιβάλντι, Συμφωνία παιχνιδιών – Μότσαρτ κ.ά.
Οι δράσεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου θα συνεχίζονται μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: