Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ


ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ 2012 – 2013


Σε ατμόσφαιρα συγκίνησης με τη συμμετοχή γονέων, εκπαιδευτικών, μαθητών αλλά και εκπροσώπων του πνευματικού και πολιτικού κόσμου όπως και της τοπικής αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη προς τιμήν των αποφοίτων Λυκείου της...
σχολικής χρονιάς 2012- 2013.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Ιδρύτρια, Γενική Διευθύντρια και CEO του γνωστού επενδυτικού ομίλου IKOS, κ. Έλενα Αμβροσιάδου η οποία απευθυνόμενη στους νεαρούς απόφοιτους, τόνισε χαρακτηριστικά
«Εσείς, η νέα γενιά, έχετε την ευθύνη, σαν τους αρχαίους Λάκωνες, να γίνετε καλύτεροι από εμάς. H σημερινή κοινωνία σάς έχει κληροδοτήσει μία θρυμματισμένη οικονομία. To μυστικό της επιβίωσης και της επιτυχίας είναι η διαφοροποίηση. Από εσάς εξαρτάται να αλλάξετε τις προδιαγραφές του μέλλοντος χρησιμοποιώντας σα βάση, όλα τα εφόδια που έχετε ήδη αποκτήσει και θα αποκτήσετε μετέπειτα. Κυνηγήστε με σθένος την αλήθεια και τη δικαιοσύνη όχι μόνο για τον εαυτό σας, αλλά και για τους άλλους».
Και συνέχισε:
«Η Ελλάδα έχει ανάγκη να ξαναχτιστεί από τα θεμέλια. Καλούμαστε να δημιουργήσουμε “τον σημερινό Παρθενώνα”. Τίποτα δεν είναι και ούτε πρόκειται να γίνει ευκολότερο. Ο σεβασμός στην εργασία αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση τόσο για την αναγέννηση της χώρας όσο και για τη βελτίωση των συνθηκών σε παγκόσμιο επίπεδο. Η καλύτερη εκδήλωση της αγάπης μας για τον τόπο μας είναι να κάνουμε καλά ο καθένας μας τη δουλειά που διάλεξε με συνεχή βελτίωση. Είναι προφανές ότι για να το πετύχουμε χρειάζεται συνειδητοποίηση της αξίας της θυσίας και προσήλωση στην απόδοση».
Στο τέλος της ομιλίας της η κ. Αμβοσιάδου προέτρεψε τους αποφοίτους να βάλουν τις προϋποθέσεις για έναν δυναμικό ιδιωτικό παραγωγικό τομέα.
«Φίλες και φίλοι, καταπολεμήστε τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά του δικαίου όπου τη συναντήσετε. Παλέψτε τη σαθρότητα με όλη σας τη δύναμη, γιατί τα λεφτά και η ισχύς δεν εξισούνται με το μεγαλείο. Θέστε ως στόχο την πάταξη της αναίδειας και της προχειρότητας. Είναι καιρός πλέον να ξαναδημιουργήσουμε ένα δυναμικό ιδιωτικό παραγωγικό τομέα».
Και κατέληξε: «Σεβαστείτε τον εαυτό σας. Αρνηθείτε το κοινότοπο, για να επιτύχετε το όνειρο του αύριο. Αντισταθείτε στον πειρασμό της εύκολης λύσης και αναζητήστε την καλλίστη. Μολονότι ηχούν καθημερινά οι σειρήνες των εύκολων και παροδικών λύσεων, μόνο με ακεραιότητα, προγραμματισμό και ισχυρή βούληση το μέλλον θα είναι ευοίωνο.  Έτσι, αναζητήστε  την ουσία και όχι τα λόγια. Παράγετε έργο και μη μένετε στη συζήτηση. Πιστέψτε στη δική σας δύναμη! Έχουμε χρέος να τοποθετήσουμε το συλλογικό συμφέρον πάνω από το ατομικό, για να ωφεληθεί ο τόπος μας, αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Αποτελεί καθήκον μας η αλληλεγγύη!»

Τον αποχαιρετιστήριο λόγο προς τους απόφοιτους εκφώνησε η Πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη κ. Αικατερίνη Μαντουλίδου, η οποία εξέφρασε την ευχή ότι όλα αυτά τα χρόνια τα Εκπαιδευτήρια δίδαξαν στους μαθητές τους, εκτός των άλλων τις αξίες της προσπάθειας και της δημιουργίας όπως και εκείνες που θα τους βοηθήσουν να βρουν την απάντηση στο ερώτημα «ποιος άνθρωπος θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω». Απευθυνόμενη προς τους απόφοιτους τόνισε χαρακτηριστικά:
«Να υπερνικήσετε όλες τις δυσκολίες γι’ αυτό το αύριο, το φωτεινό, το ελληνικό, το πανανθρώπινο, που εσείς είστε το προζύμι του».

Στην εκδήλωση δόθηκαν βραβεία διακρίσεων σε απόφοιτους που έγιναν δεκτοί σε κορυφαία πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης, απέσπασαν διακρίσεις σε διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς στα μαθηματικά, τη φυσική, τη χημεία και τη βιολογία και σημείωσαν υψηλές επιδόσεις στην πληροφορική, στα Forensics, σε συνέδρια του εξωτερικού, στην ελληνική γλώσσα, στη μουσική, στο θέατρο, στο χορό, στη ζωγραφική και φυσικά στον αθλητισμό.

Στην τελετή αποφοίτησης βραβεύτηκαν επίσης οι απόφοιτοι παλαιοτέρων ετών των Εκπαιδευτηρίων ο Κώστας Σλούκας, ο Δημήτρης Κατσίβελης και ο Γιώργος Γεωργάκης, ως πρωταθλητές Ευρώπης στην καλαθοσφαίρισης με την  ομάδα του Ολυμπιακού.

Το βραβείο «Ευάγγελος Μαντουλίδης» απονεμήθηκε στον απόφοιτο Παναγιώτη Καλμούκο, ο οποίος εκφώνησε και τον αποχαιρετιστήριο λόγο εκ μέρους των φετινών αποφοίτων.

Τους απόφοιτους καλωσόρισε στο Σύλλογο Αποφοίτων των Εκπαιδευτηρίων, ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου κ. Αντώνης Γιαννακουδάκης, Μηχανολόγος –Μηχανικός (MBA Edinburgh) ενώ χαιρετισμό απεύθυνε και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Καρατάσιος.

Στο νέο γοητευτικό και γεμάτο περιπέτειες κόσμο των φοιτητικών χρόνων που ανοίγεται στους απόφοιτους αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του ο απόφοιτος του 2010, Ευάγγελος Ταρατόρης, φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών - Υπολογιστών του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ, μέλος της ερευνητικής ομάδας Microsystems Technology Laboratories, Ολυμπιονίκης Πληροφορικής. 






Δεν υπάρχουν σχόλια: