Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Μετά τις εξελίξεις που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα νομίζω ότι όλοι θα συμφωνήσουν για την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων σε τούτο το τόπο και ειδικότερα για τις επιβεβλημένες αλλαγές στο δημόσιο τομέα.
Και αναφέρομαι στο γεγονός ότι επί τόσους μήνες δεν έγινε τίποτα με τους επίορκους και κοπανατζήδες του δημοσίου τομέα . Ορισμένοι μάλιστα από...
τους πολιτικούς αρχηγούς δεν ενδιαφέρθηκαν και δεν αντέδρασαν με το ίδιο σθένος για τους 1,5 εκατομμύρια ανέργους του ιδιωτικού τομέα και για τις χιλιάδες των επιχειρήσεων που έκλεισαν, με αποτέλεσμα η ανεργία να εκτοξευτεί στη χώρα μας στο 28%.
Αντίθετα για τους εργαζομένους της ΕΡΤ, άλλων δημόσιων φορέων, οργανισμών και ΔΕΚΟ, που πρόκειται να απολυθούν, αντιδρούν και ξεσηκώνονται απειλώντας με πρόωρες εκλογές, γεγονός που προκαλεί αστάθεια στην πολιτική ζωή, αναστάτωση στην αγορά επηρεάζοντας αρνητικά την οικονομία. Φοβούνται να αγγίξουν το δημόσιο υπάλληλο γιατί σίγουρα κάθε πολιτικός θα έχει διορίσει άτομο σε κάποια θέση.
Όλοι μας πρέπει να κατανοήσουμε ότι χρειάζονται οι μεταρρυθμίσεις και ότι οι συγκρούσεις θα είναι αναπόφευκτες.
΄Η θα δούμε κατάματα την πραγματικότητα και θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, ή θα την κρύψουμε και θα καταστραφούμε.  Είναι αδιανόητο να πάνε τόσες θυσίες του ελληνικού λαού χαμένες, τώρα που υπάρχει φως και να γυρίσουμε στο σκοτάδι για δεκαετίες. Τα λάθη πληρώνονται και δυστυχώς ήρθε η ώρα όλοι να κάνουν ταμείο…
Ευελπιστούμε με τον πρόσφατο ανασχηματισμό στην κυβέρνηση να προκύψει κάποιο όφελος για την ελληνική κοινωνία, να ξεπεραστούν οι κομματικές και οι προσωπικές προτεραιότητες των πολιτικών που συμμετέχουν σε αυτήν και να συνεχιστούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ώστε η χώρα να βγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από την οικονομική κρίση. Η δικομματική (πλέον) κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει μπροστά. Με καλύτερο συντονισμό, με περισσότερη Δημοκρατία, με ειλικρινή διάλογο και ουσιαστική συνεργασία, αλλά πάνω απ’όλα με τόλμη και αποφασιστικότητα, αγνοώντας το πολιτικό κόστος, θέτοντας υψηλούς στόχους και δημιουργώντας κλίμα αισιοδοξίας.
ΓΚΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: