Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

ΑΠΟ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΗΡΙΟΥΣ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Από παρακαμπτήριους δρόμους διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς το νότιο τμήμα της χερσονήσου Κασσάνδρας εξαιτίας και της δεύτερης κατολίσθησης που σημειώθηκε στο ίδιο σημείο με την προ ημερών πτώση βράχων στο δρόμο μεταξύ Ν. Φώκαιας και Αφύτου , θέση Βόθωνας.

Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009, στο σημείο της κατολίσθησης πραγματοποιήθηκε αυτοψία παρουσία κλιμακίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με επικεφαλής τη Γενική Γραμματέα κ. Μαρία Λιονή και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής με επικεφαλής το Νομάρχη κ. Αστέριο Ζωγράφο.

Σε σύσκεψη που ακολούθησε αποφασίστηκαν τα παρακάτω έκτακτα μέτρα για την κυκλοφορία των οχημάτων με στόχο την ασφάλεια των διερχόμενων πολιτών:
1. Απαγόρευση της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα στο σημείο της κατολίσθησης.
2. Οι κινούμενοι από Ν. Μουδανιά προς Άφυτο – Κασσάνδρεια θα εισέρχονται στον παρακαμπτήριο μονοδρομημένο, ασφαλτοστρωμένο επαρχιακό δρόμο Ν. Φώκαιας – Αφύτου, ώστε να μη διέρχονται από το σημείο των κατολισθήσεων.
3. Οι αντιθέτως κινούμενοι από Κασσάνδρεια προς Ν. Μουδανιά θα εισέρχονται στον παρακαμπτήριο δρόμο από το Κέντρο Υγείας Κασσάνδρειας προς το Ξενοδοχειακό συγκρότημα Σάνη και προς Ν. Μουδανιά. Ο δρόμος αυτός θα είναι αμφίδρομης κυκλοφορίας και για το λόγο αυτό συνιστάται η προσοχή των διερχόμενων οδηγών προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.
Στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης να διαπλατυνθεί ο επαρχιακός δρόμος Ν. Φώκαιας – Αφύτου μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων τον οποίο κατασκεύασε πρόσφατα η Νομαρχία, προκειμένου να καταστεί ικανός για να δεχτεί τον κυκλοφοριακό φόρτο της καλοκαιρινής περιόδου.
Όπως δήλωσε ο Νομάρχης κ. Αστέριος Ζωγράφος οι τεχνικές υπηρεσίες της Νομαρχίας θα προχωρήσουν άμεσα στη σύνταξη των απαραίτητων μελετών, ώστε με την εξασφάλιση χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υποδομών και την Π.Κ.Μ. να ολοκληρωθεί το έργο πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου.
«Είναι βέβαιο ότι η χερσόνησος της Κασσάνδρας θα είχε κοπεί στα δύο αν δεν είχαμε προνοήσει να ασφαλτοστρώσουμε τον επαρχιακό δρόμο που συνδέει τη Ν. Φώκαια με την Άφυτο. Για το πρόβλημα των κατολισθήσεων στη θέση Βόθωνας είναι επιτακτική ανάγκη να εξεταστεί γεωλογικά το φαινόμενο ώστε να δοθεί αποτελεσματική λύση με τις απαιτούμενες τεχνικές παρεμβάσεις έχοντας ως κύριο γνώμονα την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών .

Θεωρούμε χρέος του αρμόδιου Υπουργείου Υποδομών αλλά και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να κινηθούν προς την κατεύθυνση αυτή το συντομότερο δυνατόν για την άμεση και ριζική επίλυση του προβλήματος», τόνισε ο Νομάρχης Χαλκιδικής κ. Αστέριος Ζωγράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: