Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΥΔΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ

Συνάντηση εργασίας για την αξιολόγηση της κατάστασης και των προβλημάτων των υδρολογικών λεκανών του Ν. Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία υπό το Νομάρχη κ. Αστέριο Ζωγράφο. Συμμετείχαν ο Αντινομάρχης κ. Δ. Τζηρίτης, ο Γ.Γ. της Ν.Α.Χ κ. Στέργιος Γκόγκος, υπηρεσιακοί παράγοντες της Δ/νσης Υδάτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Δ/νσης Υδατικών πόρων, της Δ/νσης Περιβάλλοντος, της Δ/νσης Υγείας, της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Α.Χ. και του ΚΕΠΑΜΑΧ.

Στη συνάντηση διαμορφώθηκε μια ενιαία και ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση των λεκανών απορροής, από άποψη ποσότητας, ποιότητας υδάτων και οικολογικής κατάστασης, των λεκανών Επανωμής-Μουδανιών, Καλυβών, Ανθεμούντα, Ολυνθίου, Χαβρία, Ασπρόλακκα, Κασσάνδρας, Σιθωνίας, Αγ. Όρους και Μιγδωνίας.
Επίσης καταγράφτηκαν τα σχετικά προβλήματα που έχουν αναγνωριστεί κα οι λύσεις που έχουν δρομολογηθεί ή που απαιτείται να δρομολογηθούν.
Ο Νομάρχης κ. Ζωγράφος αναφερόμενος στο θέμα επέμεινε στη λήψη απαραίτητων μέτρων τα οποία όχι μόνο θα υποβοηθούν τους μόνιμους κατοίκους, τους τουρίστες, τους αγρότες του νομού αλλά κυρίως θα διασφαλίζουν τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα ο οποίος έχει φτάσει στα έσχατα σημεία καταστροφής, σε σχέση με τις συνεχόμενες αντλήσεις τόσο για ύδρευση όσο για άρδευση και τόνισε:
«Χρειάζεται να βρούμε ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να πορευθούμε στο μέλλον με ένα ασφαλές πλαίσιο και ενόψει βεβαίως της αναμενόμενης κατασκευής των φραγμάτων τα οποία ευελπιστούμε και αισιοδοξούμε ότι θα επιλύσουν το μεγάλο πρόβλημα της ύδρευσης και άρδευσης της Χαλκιδικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: