Τα πρώτα δείγματα γραφής που δίνει αποδεικνύουν περίτρανα πως η άσκηση αντιπολίτευσης θα ορίζεται από ουσιαστικές παρεμβάσεις, συναίνεση σε ζητήματα προς όφελος του πολίτη και της χώρας και σκληρή κι εποικοδομητική κριτική, σε όσα θέματα παρεκκλίνουν από τις ιδεολογικές αρχές, τις οποίες πρεσβεύει.
Με σταθερά και μεθοδικά βήματα, ώστε να υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί του, σε πολιτικό, ιδεολογικό και οργανωτικό επίπεδο ξεκινά με δυναμική αντιπολίτευση απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Και με την έλευση των πρώτων ημερών του νέου έτους, με κριτική και συνάμα εποικοδομητική διάθεση ξεκίνησε να αντιπαραθέτει επιχειρήματα στα θέματα του εκλογικού συστήματος, του «νέου Καποδίστρια», της οικονομίας, της διαφάνειας, του νόμου για τη μετανάστευση.
Ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, τις επόμενες μέρες, θα δημοσιοποιήσει «μια δέσμη συγκεκριμένων προτάσεων».
Προτάσεις οι οποίες θα αφορούν σε:
1) Πρωτοβουλίες για τη λήψη οικονομικών μέτρων, τα οποία πρέπει να ληφθούν προκειμένου να υπάρξει μείωση του ελλείμματος.
2) Δέσμη συγκεκριμένων μέτρων για την ανάπτυξη, προκειμένου η χώρα να εξέλθει όσο το δυνατό γρηγορότερα από την οικονομική κρίση και να υπάρξει μείωση της ανεργίας.
3) Συγκεκριμένες προτάσεις για τη δημιουργία ενός εκλογικού συστήματος στα μέτρα της ελληνικής πολιτικής ζωής, αντί για την άκριτη μεταφορά ενός μοντέλου ξένου ως προς την ελληνική πραγματικότητα. Κι αυτό με δεδομένο πως η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το γερμανικό σύστημα, διότι το θεωρεί «αρχηγικό και κραυγαλέα οπισθοδρόμηση σε θέματα διαφάνειας», ενώ ήδη ζήτησε διακομματική διαβούλευση για τις αρχές που θα πρέπει να διέπουν το νέο εκλογικό νόμο.
4) Διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στο Κοινοβούλιο σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τη διαφάνεια ώστε να διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την καταπολέμηση της διαφθοράς στο δημόσιο βίο, και μάλιστα με συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία θα εξελιχθούν σε νομοθετικές πρωτοβουλίες.
5) Απόρριψη του νομοσχεδίου για τη μεταναστευτική πολιτική, καθώς είναι κάθετα αντίθετος με την πρόταση για χορήγηση ιθαγένειας και ψήφου στους μετανάστες, μετά από πέντε χρόνια και
6) Συναινετικές λύσεις για τον «νέο Καποδίστρια», όπου υπάρχουν κάποια κοινά σημεία με το ΠΑΣΟΚ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου