Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Ο ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΣΧΟΙΝΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ BARROSO

ImageΜε απόφαση του Πρόεδρου JM Barroso, ο Χαλκιδικιώτης πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαργαρίτης Σχοινάς ορίσθηκε από την 1η Φεβρουαρίου και για την περίοδο 2010 – 2014, Κύριος Σύμβουλος και Αναπληρωτής Διευθυντής του Γραφείου Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής (Principal Adviser and deputy Head of the Bureau of European Policy Advisers ) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
To Γραφείο Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής της ΕΕ υπάγεται απευθείας στον Πρόεδρο Barroso και έχει ως αποστολή την παροχή συμβουλών και μελετών προς τον Πρόεδρο και το Κολλέγιο των Επιτρόπων, σχετικά με όλο το εύρος των ευρωπαϊκών πολιτικών. Η ίδια υπηρεσία είναι επίσης αρμόδια για τις σχέσεις με την κοινωνία των πολιτών, τα ευρωπαϊκά και διεθνή think – tanks, ακαδημαϊκά και ερευνητικά δίκτυα, αλλά και τον διάλογο της ΕΕ με τις Εκκλησίες και τα Δόγματα.
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς που επέλεξε να παραμείνει στις Βρυξέλες από το να εμπλακεί στις βουλευτικές εκλογές, είναι πλέον υπεύθυνος του ευρωπαϊκού πολιτικού σχεδιασμού της Κομισιόν και του ίδιου του προέδρου της.

Image Εξάλλου ο Μαργαρίτης Σχοινάς με την πολύχρονη εμπειρία του σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης τόσο από τη θέση του Ευρωβουλευτή όσο και παλιότερα από τη θέση του Διευθυντή του γραφείου του πρώτου Επιτρόπου της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Μάρκου Κυπριανού και άλλες σημαντικές θέσεις, ήταν αναμενόμενο πως θα αξιοποιούταν.
Η τοποθέτηση του κ.Σχοινά μεταφέρθηκε προς την ελληνική πολιτική ηγεσία από τον πρόεδρο της Κομισιόν.
Σχόλιο της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος» αναφέρει: «Έτσι, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η ζωή και η πολιτική έχουν γυρίσματα. Ο κ. Σχοινάς βρέθηκε πέρσι το καλοκαίρι, κυριολεκτικά στο παρά πέντε, εκτός ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, για να βολευτούν διάφοροι φίλοι πρωτοκλασάτων τότε υπουργών, αλλά τελικά θα κοιτά το Ευρωκοινοβούλιο από ακόμη πιο υψηλή θέση από αυτήν του ευρωβουλευτή.»

halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: