Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Τελική εισήγηση για το Ασφαλιστικό

Τη σύσκεψη για το Ασφαλιστικό τη ζήτησε ο υπουργός Εργασίας, προκειμένου να διαμορφωθεί η τελική εισήγηση της κυβέρνησης στον κοινωνικό διάλογο που ολοκληρώνεται την Τρίτη. Θα ακολουθήσει η σύνταξη του νομοσχεδίου τον Μάρτιο και το νέο Ασφαλιστικό θα γίνει νόμος του κράτους το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο.

Εντός της άνοιξης θα προχωρήσει και ο διάλογος για τις εργασιακές σχέσεις, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να ισορροπήσει μεταξύ του στόχου της πλήρους απασχόλησης και της ανάγκης για ευελιξία. Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχει ψηφιστεί και το φορολογικό νομοσχέδιο, ώστε να ξεκαθαρίσει το πεδίο στην αγορά.

Να μάθουν όλοι τι παραπάνω θα χρειαστεί να πληρώσουν για να μπορέσουν να κάνουν τον προγραμματισμό τους. Την ίδια περίοδο θα γίνει νόμος του κράτους και η εισοδηματική πολιτική, προκειμένου οι δημόσιοι υπάλληλοι να μάθουν το νέο ύψος των αποδοχών τους, όχι από πληροφορίες, αλλά από τα... εκκαθαριστικά σημειώματα των υπηρεσιών τους.

Για την κυβέρνηση αυτός είναι ο κρίσιμος πολιτικός χρόνος. Γιατί είναι άλλο πράγμα να εμφανίζεται κανείς έτοιμος για θυσίες, όπως έδειξαν οι μετρήσεις του Σαββατοκύριακου, και άλλο να τις βλέπει στον... τραπεζικό του λογαριασμό.

Προκειμένου να απαλυνθούν οι εντυπώσεις, το Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζει στην αρχή της άνοιξης να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή και το πακέτο «αναπτυξιακός νόμος - επιτάχυνση του ΕΣΠΑ».

Δύο στόχοι στους οποίους αν υστερήσει ξέρει ότι θα θέσει σε κίνδυνο το Πρόγραμμα Σταθερότητας, το οποίο βασίζεται σε πρόβλεψη για ανάπτυξη μείον 0,3%.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: